След поредните ненужни избори днес отново сме поставени пред изпитание

...
След поредните ненужни избори днес отново сме поставени пред изпитание
Коментари Харесай

Карадайъ: Посланието на народа е политиците да седнат на масата за преговори


„ След следващите ненужни избори през днешния ден още веднъж сме сложени пред тестване - гласоподаватели и цялото ни общество, политици и всички институции.

Очакваше се и нямаше никакви предпоставки да е друго, а през днешния ден е реалност. Изборният резултат възпроизведе сходна на структурата като предходните 4 Народното събрание и обществото е с съвсем същото съмнение към всички органи и институции. “

Това бяха думите на ръководителя на Движение за права и свободи - Мустафа Карадайъ.

Според него посланието на народа ясно е декларирало, че нито една политическа групировка не би трябвало да ръководи независимо и политиците би трябвало да седнат на масата за договаряния и да стартират разговор.

Той също изрично съобщи, че това Народно заседание може да реализира непоклатимост в ръководството и да заложи на европейското развиване на страната.

Според Карадайъ ясно може да се открои болшинство, което желае да сме част от Европейски Съюз и НАТО и желае живот по европейски стандарти. „ Мнозинството от българските гласоподаватели не желае нови предварителни избори, тъй като няма да решат проблемите, а ще задълбочат още повече политическата рецесия “, добави той.

Лидерът на Движение за права и свободи уточни, че от партията, в разговор с гласоподавателите, са обрисували главните проблеми на хората – високата инфлация и несигурните работни места.

Основни цели на Движение за права и свободи са прекъсване на прогресивното обедняване, дейно потребление на целия запас от Европейски Съюз за България, предвидима среда за развиване на бизнеса, правосъдна промяна, която да подсигурява независимостта и успеваемостта на правосъдната система, развиване на районите с приоритет на дребните обитаеми места и поддръжка за дребния и междинен бизнес.

Мустафа Карадайъ заключи с думите: „ От името на ПГ на Движение за права и свободи приканвам всички национално виновни партии за разсъдък, отговорност и разговор “.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР