След поредицата от плажове, превърнати в строителни площадки, хора от

...
След поредицата от плажове, превърнати в строителни площадки, хора от
Коментари Харесай

Хората са притеснени! Какво ще се строи в Ахтопол?

След поредицата от плажове, превърнати в строителни площадки, хора от Ахтопол недоволстват против промени на градоустройствения проект, които ще позволят строителство и изсичане на дървета в градския парк и площад, на метри от морския бряг. Хората се тормозят, че там ще бъде изградена висока сграда в контраст със Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Инициирана е подписка с искане на информация за това в какво ще се трансформира крайбрежната зона. 

" Притеснява ни напълно смяната на градоустройствения проект в центъра. На 1 ноември предходната година кметът на Царево Георги Лапчев събра искащите в Ахтопол да прегледат смяната на парка и по-точно превръщането му в едно площадно пространство ", споделя един от жителите на града. По думите му те обаче не са били известени, че ще има цялостна смяна в центъра.

" Направихме подписка, с която заявяваме, че не желаеме смяна в градоустройствения проект, а желаеме парите, които са заем, да бъдат ориентирани за други цели на Ахтопол ", споделя още той.

Потърпевшите са пуснали подписки до разнообразни институции и след това разбрали, че има множество нарушения на законите. 

" Писахме до разнообразни институции. Отговорът, който получихме от Института за културно недвижимо завещание, е, че на мястото на парка не може да се прави нищо друго, с изключение на археологически разкопки ", споделя Бисерка Райкова.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР