След поредица от улични протести в защита на Пирин от

...
След поредица от улични протести в защита на Пирин от
Коментари Харесай

Акциите в защита на Пирин от презастрояване продължават

След поредност от улични митинги в отбрана на Пирин от допусканото от ръководещите презастрояване, жителите, които са срещу това, не престават с акциите си в поддръжка на запазването на природата в националния парк. В сряда, в столичен клуб, ще се състои концерт във връзка 20 години почистване на високите планини, който ще събира пари за тазгодишната акция в парк " Пирин " в интервала 25 август - 2 септември в региона на хижите " Яне Сандански “, " Синаница “, " Спано поле “ и " Вихрен “. Паралелно в Благоевград е планувано ново събиране на подписи в отбрана на " Пирин ".

Активизираните на природозащитницити идва откакто уеб сайтът " Биволъ " заяви, че екоминистърът Нено Димов е провел среща в централата на ЮНЕСКО в Париж, на която най-вероятно е търсил поддръжка от други страни за намаляване на проекторешението за " Пирин " на Комитета за международното завещание, чието гласоподаване е планувано по време на среща на 28 или 29 юни 2018 година

От екокоалицията " За да остане природа в България " напомнят, че в проекторешението на ЮНЕСКО се предлага на българското държавно управление да не ползва измененията в настоящия проект за ръководство на Национален парк Пирин, до момента в който той не се подложи на екологична оценка. Също по този начин се желае да се направи цялостна екологична оценка на плана за нов проект за ръководство на Национален проект " Пирин " и се приветства решението на Върховния административен съд от май 2018 година, с което беше анулирано утвърждението на актуализацията на настоящия проект от страна на екоминистерството, без да се направи екологична оценка, показват от обединението.

Концертът https://www.facebook.com/events/991286614363739/ в поддръжка на Пирин и за финансиране на почистването https://www.facebook.com/events/131367577628851/ на парка през лятото стартира в 19 часа в столичния " Грайндхаус Скейтклъб “ на бул. " Цариградско шосе “ 73. В него ще вземат участие Сърмата Хари, Мирослав Моравски, Рос’н Лорина, Обсидиан и доста други.

Малко преди започването на купона в София, в Благоевград, в 18 часа на площад " България ", ще продължи събирането на подписи https://www.facebook.com/events/1714020388680094/ в отбрана на Пирин. Това е 24-тият път, в който жителите излизат в поддръжка на Пирин:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР