След поражението й във войната с Украйна Русия трябва да

...
След поражението й във войната с Украйна Русия трябва да
Коментари Харесай

Украйна в ООН: Русия да бъде лишена от ядрения й статут след като бъде победена във войната

След провалянето й във войната с Украйна Русия би трябвало да бъде лишена от нуклеарното й оръжие, съобщи непрекъснатият представител на Украйна в Организация на обединените нации Сергий Кислица пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, оповестява изданието Гордон.

Постсъветската промяна на Русия не беше подкрепена с декомунизация и ремонт на властническия жанр на ръководство, което докара до путинизъм вместо демократиция в страната, счита Кислица.

Той уточни, че Русия нанесе последния масиран удар против енергетиката на Украйна  на 5 декември – в деня на  годишнината от подписването на Будапещенския меморандум.  С документа Русия се ангажира да подсигурява териториалната целокупност на Украйна.

" Този път уроците на историята би трябвало да бъдат научени, с цел да не допуснем повтаряне на нещастията. След военното проваляне на Русия, което е неизбежно, би трябвало да последват депутинизация и денуклеаризация на тази територия. Като означи годишнината от Будапещенския меморандум с ракетен удар против Украйна, Кремъл дефинитивно сподели, че няма нито морални, нито юридически учредения да има нуклеарно оръжие. Това  означава, че до момента в който Въоръжените сили на Украйна не престават да извършват своята задача за военния погром на Русия, интернационалната общественост би трябвало да стартира да преглежда модалността на договореностите с Москва след Путин. Договорености, които би трябвало да включват нов Будапещенски меморандум, който би трябвало да бъде подписан от Москва в подтекста на нейната денуклеаризация. " – съобщи дипломатът.

По думите му, към този момент не е известно какъв брой време след военното проваляне на Русия и с кого може да бъде подписан подобен документ от името на Москва, само че сегашният съветски президент Владимир Путин и обкръжението му не могат да се считат за заслужаващи доверие.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР