След понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите,

...
След понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите,
Коментари Харесай

Борисов: След оценката на министрите ГЕРБ ще води разговори по меморандума

След понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите, ГЕРБ ще стартира да води диалози по меморандума, препоръчан от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ и ще сложи условия кои от тях може да поддържа и кои – не.

 

Това сподели водачът на партията Бойко Борисов.

 

По думите му тогава ще станат известни и изискванията, по които ГЕРБ вероятно ще одобри подписването на меморандум.

 

Борисов разяснява, че е обикновено сред партиите да има спорове, само че би трябвало да се сплотяват към положителните неща, които са свършили, и геостратегическата ориентировка на страната, а не да се наскърбяват.

 

ГЕРБ отдръпва поддръжката си за проектозакона за създаване на ветропаркове в Черно море на второ четене, сподели през днешния ден във Варна водачът на партията Бойко Борисов на среща с представители на туристическия бранш и рибарския отрасъл от Северното Черноморие.

 

Той посочи, че на първо четене са дали гласовете си за закона, тъй като основаването на подобен вид паркове са съпътстващи енергийни мощности. След това е схванал, че планът не е минал на публично разискване, мощността на плануваните паркове ще бъде дребна и е решил, че не си заслужава да се предизвиква подобен стрес на бизнеса и на хората.

 

Ние постоянно сме били партия, за която зелените, чистите сили постоянно са били водещи. И в това време слънчевите паркове може да се построяват единствено на земя от 7-ма категория нагоре, с цел да може да се пази земеделската земя, съобщи водачът на ГЕРБ Борисов.

 

Коментарът му пристигна след реакцията на хотелиерския отрасъл за отдръпване на признатия на първо четене законопроект за възобновими енергийни източници в морските пространства, признат от варненските общински съветници. 

 

Що се касае риболовците, съвсем няма град по морето, в който да липсва рибарско пристанище. Ресторантьорите и хотелиерите във времето на Коронавирус, когато светът беше вцепенен и нямаше медицински протокол, единствената страна в света, която не затвори нито църквите, нито манастирите, нито джамиите по Великден, беше България. Затова и първи ние започнахме да отваряме и заведения за хранене и хотели. Тогава аз поех ангажимент към ресторантьорите и хотелиерите. 

 

" Соларите сме ги слагали да бъдат по хотели, публични здания, с цел да могат да оказват помощ на силата за тези заведения ", добави Борисов. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР