След пожара, избухнал в жилищен блок в столичния квартал Люлин“

...
След пожара, избухнал в жилищен блок в столичния квартал Люлин“
Коментари Харесай

Социалните служби търсят майката на децата, спасени от пожара в „Люлин“

След пожара, избухнал в жилищен блок в столичния квартал „ Люлин “ 3, обществените служби стартират инспекция в дома на децата, избавени от огъня.

Двете момчета на 2 година и на 6 година са били оставени сами у дома, когато огънят пламва. Непознат мъж по знамение съумява да ги изведе от пожара в жилището. Група съседи оказа помощ с разчистването на жилището. Те са подготвени да оказват помощ на фамилията да възвърне дома си.

„ Първият сигнал е подаден през Националната телефонна линия през септември 2023 година. Той е за дете, което е оставено единствено на детската площадка. Колегите от отдел „ Закрила на детето “ незабавно са създали инспекция. Констатирали са неприятни битови условия. Тогава е отворена работа по случай за двете деца. От тогава отделът работи със фамилията “, изясни пред bTV Мая Григорова, шеф на районна дирекция „ Социално подкрепяне “-София.

„ Оказало се е тогава, че едното дете не посещава детска градина. Нямат персонални лекари, нямат имунизации. Благодарение на работата на сътрудниците от отдела това е променено. Сега имат персонален доктор. Голямото дете посещава детска градина. Водят се диалози с бащата и дребното дете да стартира да посещава детска градина. Със фамилията се работи и нещата са се трансформирали. За жал се е стигнало до този случай “, добави тя.

„ Майката е напуснала фамилията. Децата се отглеждат от бащата и дядото. Бащата посещава обществена услуга. Нашата работа е да укрепим опциите на фамилията и децата да се отглеждат в фамилната си среда “, акцентира Мая Григорова.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Предстои да уточним къде е майката – какво се случва, тя поставя ли грижи за децата, къде е? Не е обикновено децата да бъдат оставяни сами. Бащата ще бъде изпратен за оценка за родителския потенциал, тъй като той е виновният родител. Разбираме, че дядото е отсреща. Съседите също поддържат фамилията “, сподели още шефът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР