След почти година режим на уличното осветление, село Добротич, Община

...
След почти година режим на уличното осветление, село Добротич, Община
Коментари Харесай

Инвеститор връща светлината по улиците на село Добротич, община Вълчи Дол

След съвсем година режим на уличното осветяване, село Добротич, Община Вълчи Дол още веднъж светна на 10.01.2023. Това стана допустимо откакто вложител разгласи, че поема разноските за часовете, в които уличното осветяване е било в режим. Липсата на улично осветяване през тъмните часове на денонощието беше мотив за терзание у локалните поданици и причина за увеличение на битовата престъпност.

 

В своя профил във Фейсбук кметът на селото Мехмед Ахмедов благодари на компанията и съобщи, че обитаемото място има потребност от вложения, с цел да се развива.

 

е входирала капиталово желание за създаване на новаторски ветрогенераторен парк с 50 турбини на територията на община Вълчи дол. Като част от капиталовото си желание вложителят се ангажира с огромна обществена стратегия за милиони левове, като в това число поема сметките за училично осветяване на обитаемоте места наоколо до парка за период от към 35 години. Предложена е и стратегия за енергийни помощи за битовите консуматори там, като компанията е подготвена да покрива до 500 лв. от годишните им сметки на ток. Подобно нещо не е правено досега другаде в България.

 

Добротич Уинд АД ще помогне на с. Добротич и с други планове в интерес на повишение качеството на живот на хората, като да вземем за пример поддържането на зелени площи и цялостното облагородяване на селото.

 

От своя страна към 95% от жителите на селото застават уверено зад концепцията за реализация на плана и привличането на като вложител в общината. Позицията им се затвърждава в допълнение след извършената тази седмица среща сред представители на компанията, еколози и специалисти с локалните хора, на която е предоставена подробна информация и са дадени отговори на настоящи въпроси, свързани с вятърната сила, съответните параметри на плана и аспектите, касаещи околната среда и човешкото здраве.

 

 

* обява

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР