След първоначалния ентусиазъм от дистанционната работа все повече хора искат

...
След първоначалния ентусиазъм от дистанционната работа все повече хора искат
Коментари Харесай

Все повече хора искат да се върнат на работа в офисите

След първичния възторг от отдалечената работа от ден на ден хора желаят да се върнат в офисите.

Между 70 и 80 на 100 от чиновници, на които бизнесът разрешава, сега вървят в офиса най-малко един път в седмицата. Все по-голямо е желанието на хората да работят единствено един или два дни отдалечено. Единични са случаите на хората, които отхвърлят да се върнат в офисите. Това сподели Георги Първанов, ръководител на Контролния съвет на Българската асоциация за ръководство на хора по време на онлайн полемика " Перфектната стихия: гражданска война и нововъведения в ръководството на хора и офис пространства ".

Сред проблемите, свързани с отдалечената работа, специалистът посочи усложненията на новоназначените чиновници по време на пандемията, като огромна част от тях даже не са виждали офиса и не познават сътрудниците си, загубата на връзка сред отделите, рухването на равнището на нововъведенията. Същевременно той уточни, че с връщането към естествения работен режим кариерните благоприятни условия на работещите се усилват поради това, че могат по-добре да се показват, да бъде забелязана работата им, да поддържат връзка с ръководителите си.

 istock istock
Връщането в офисите ще принуди работодателите да ползват нов еластичен модел на придобивки за чиновниците си, съгласуван с самостоятелния им профил, сподели Петя Динолова от " РеБенефит " (ReBenefit). Като цяло притежателите на постройките, които оферират офиси чартърен, са употребявали двете пандемични години, с цел да ги обновят, да предложат зелен взор на работното място под формата на градини на покрива или пред постройката и зони за отдих, разяснява Таня Косева-Бошова от " Лайънс хед " (Lion’s Head).

Сред трайно навлизащите нови придобивки са такива, свързани със здравното обезпечаване, като се чака отсега нататък това да се трансформира в корпоративен стандарт.

Все повече работодатели оферират на чиновниците по-разнообразни и комфортни разновидности за напредване до офиса с електрически автомобили, опция за споделено пътешестване, тротинетки, а освен карта за градския превоз, сподели Динолова.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР