След първа инстанция получихме имейл, в който се разбира цялата

...
След първа инстанция получихме имейл, в който се разбира цялата
Коментари Харесай

Бащата на убития Кирил Въжаров: Илиян Тодоров е имал политическа протекция

След първа инстанция получихме имейл, в който се схваща цялата скица към това по какъв начин е било решено делото за оправдателна присъда на Илиян Тодоров на първа инстанция. Мога да подсигурявам за достоверността му. По това, което написа в имейла, мога да си направя извода, че е имало и група в региона на Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, която е оказвала въздействие. Имейлът е изпратен от юристът на майката на другото момче, убито от Илиян Тодоров.

Това сподели по Българска национална телевизия бащата на убития Кирил Въжаров Михаил Въжаров, който счита, че Илиян Тодоров е имал политическа защита.

Тодоров получи доживотната си присъда от Върховен касационен съд на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното ликвидиране на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния тим по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в колата за спешна помощ на път за болница. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров. Самото ликвидиране стана на 18 април 2009 година на ъгъла на ул. " Позитано " и бул. " Витоша ", на метри от Съдебната палата в София, напомня Българска национална телевизия.

" 5432 са тъкмо дните, в които настава справедливостта в България, това е жалката работа ", посочи Въжаров.

" Цялата история е политическа, както доста други неща в България ", твърди Михаил Въжаров. "...Във времето, когато извърши закононарушението татко му беше секретар на Българска социалистическа партия в Перник и лидер на листата за изборите ", означи той.

В България би трябвало да има правосъдна промяна на първа инстанция, счита Михаил Въжаров. По думите му правосъдните медици и движимостите лица, които вършат експертизите, са подвластни.

" Всички сходни каузи се пропукват на първа инстанция. Всеки един арбитър работи с един или двама такива движимости лица. Те им вършат такива експертизи, които да са им комфортни ", добави Въжаров.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР