След парламентарните избори у нас в Република Северна Македония се

...
След парламентарните избори у нас в Република Северна Македония се
Коментари Харесай

Костадин Филипов: Историческата комисия има да свърши още много работа

След парламентарните избори у нас в Република Северна Македония се появи вяра, че в страната ни има смяна, досегашната ни позиция може би ще бъде изменена и Македония ще получи дата за започване на договаряния даже още на 14 декември. Това сподели журналистът Костадин Филипов в предаването „ Денят стартира " по Българска национална телевизия. Оставането на останалите патриотични обединения отвън Народното събрание също е спомогнало за зародилите се очаквания в западната ни съседка, добави той.

Журналистът акцентира, че когато се заприказва за взаимни отстъпки в името на това да се размрази сегашният спор, в Скопие постоянно си показват това единствено като отстъпки от страна на България от нейната позиция. „ Те нямат никакво желание да правят отстъпка на сантиметър от своята досегашна позиция. Това е част от медийната, дипломатическата и пропагандната война, която се води сред нас и Скопие ", разяснява Филипов.

Той уточни, че Република Северна Македония към този момент втора година няма дипломат в София и държи мястото отворено. „ А за дипломацията е ясно какво значи това - това значи извънредно ниска точка на доверие в връзките сред двете страни ", разяснява той.

Филипов счита, че Историческата комисия има да свърши още доста работа, защото постигнатото досега не е доста, като това не е поради неналичието на предпочитание на членовете й от българската страна, добави той. Обвързването на политическите дейности на българската страна с резултатите от работата на комисията беше безспорна неточност, безапелационен е журналистът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР