След падналия сняг, ураганния вятър и минусовите температури в Старозагорска

...
След падналия сняг, ураганния вятър и минусовите температури в Старозагорска
Коментари Харесай

Усложнена обстановка в Старозагорско заради сняг и ураганен вятър 

След падналия сняг, ураганния вятър и минусовите температури в Старозагорска област ситуацията е усложнена. Старопланинските проходи Шипка и Република са затворени за придвижване на леки и тежкотоварни коли. Затворен е пътят Мъглиж - Гурково - нощес там е закъсал рейс с турски туристи. 
В региона има 12 обитаеми места без ток - повода в множеството случаи са изключени предпазители поради бурния вятър. От електроразпределителното дружество са уверили, че работят за премахване на повредите. През нощта при спешни обстановки дежурните екипи са извели 120 души , заключи данните за ситуацията в района регионалният шеф Гергана Микова.
В Казанлъшко поради плевел вятър, мощен снеговалеж и нулева видимост са затворени пътищата Крън - Шипка, с. Дунавци - гр. Шипка и междуселският път Шейново - Хаджидимитрово . В град Казанлък през нощта са работили 3 пясъкоразпръсквачки и два багера. От бурния вятър са паднали две дървета и са нанесени вреди върху прозорците на един апартамент. Едно от телата на светофара на кръстовището на магазин „ Изток “ е било съборено от вятъра. Екипите на Районно то полицейско ръководство (РПУ), Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РСПБЗН) и на общината в Казанлък не престават работата на терен, дежурната техника е мобилизирана, с цел да разчиства при опция.
В община Стара Загора обстановката е естествена, до часове ще бъде възобновено електрозахранването в селата Сладък бунар и Лясково, единствените сигнали са за паднали клони от мощния вятър, оповестява заместник-кметът Йордан Николов. Улиците в града са почистени, против замръзване са хвърлени минерални соли, няма закъсали коли и рейсове от градския превоз. Пътищата към селата са почистени от компаниите, които са работили цяла нощ, и са проходими
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР