След отпадането на извънредната епидемична обстановка общопрактикуващите лекари вече няма

...
След отпадането на извънредната епидемична обстановка общопрактикуващите лекари вече няма
Коментари Харесай

След отпадането на мерките настъпват промени: Личните лекари няма да издават направления за PCR тестове

След отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура общопрактикуващите лекари към този момент няма да могат да отпускат посоки за PCR проби. Това изясни в студиото на Нова телевизия Александър Симидчиев, зам.-председател на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание.

" Талоните ще би трябвало да бъдат назначавани от експерт. Тоест персоналният доктор ще би трябвало да даде направление за пулмолог, който да назначи тест, в случай че реши ", разясни той.

" Извънредната епидемиологична конюнктура е цялостна организационна мярка, която се вкарва и се анулира от държавното управление. Противоепидемичните ограничения са въз основата на заповед на министъра на опазването на здравето. Част от тях може да станат целесъобразни, а не наложителни. Причината за това е по-ниският брой нови случаи на COVID-19. Пандемията сякаш стихва. Не желая да споделям, че си отива, тъй като виждам какво се случва в прилежащи страни – Гърция имаха 20 000 новозаразени неотдавна. В такива страни обаче висок % хора са ваксинирани. Там няма такова натоварване на болничната система. Проблемът ще възникне при нас, където имунизираните са под 30% ", изясни лекарят.

Според него, по този начин или другояче, ограниченията у нас не са се спазвали. По думите му хората в никакъв случай не са били принуждавани да се имунизират.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР