След относително по-ниските температури вчера и днес, максималните са в

...
След относително по-ниските температури вчера и днес, максималните са в
Коментари Харесай

Опасно горещо време в началото на седмицата

След релативно по-ниските температури през вчерашния ден и през днешния ден, оптималните са в интервала от 27 до 35 градуса и при започване на седмицата още веднъж ни чака рисково горещо време.

Дневните температури още на следващия ден ще се покачат и оптималните ще са сред 32° и 37°. Неделята ще бъде и слънчева, а вятърът още тази нощ ще отслабне и на следващия ден ще бъде съвсем безшумно.

В идващите 72 часа нараства и заплахата от пожари, рискът е от доста висока и екстремална степен в регионите в оранжево и алено.

Морски бриз, слънце и температури на въздуха към 30 градуса, ви чакат в случай че сте по Черноморието. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И нещо любопитно - на връх Мусала тази заран беше 0 градуса, а денем температурата доближи 12. Утре и в планините времето ще е по-топло Температурите по-високите върхове ще са към 14-15 градуса, а в курортите следобяд ще са от 25 на Алеко до малко над 30 градуса в Банско. Ще бъде слънчево, със слаб вятър и по този начин изискванията за туризъм ще бъдат отлични.

Повишение на температурите следва и в останалата част на Балканите, както и на Апенините, до момента в който в Западна и Централна Европа ще се намалят. Там ще има и доста региони с превалявания, тук-там и по-интензивни.

У нас през първите два дни от новата седмицата температурите още веднъж в обособени региони ще приближават 40 градуса, само че в сряда и четвъртък ще се намалят. Следобед ще има и превалявания - при започване на седмицата основно над планините, само че от сряда ще превалява на повече места в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР