След отмъщението на руснаците в Краматорск Володимир Зеленски призна, че

...
След отмъщението на руснаците в Краматорск Володимир Зеленски призна, че
Коментари Харесай

Стотици убити в Донбас след примирието, олигархът Пригожин заговори за подземния град под Бахмут

След отмъщението на руснаците в Краматорск Володимир Зеленски призна, че бранителите на Бахмут и Соледар са в доста тежко състояние

Украинските сили отразяват сполучливо непрестанните офанзиви против град Бахмут в източната Донецка област и удържат позициите си в близкия град Соледар, само че се намират в " доста тежко състояние ". Това сподели украинският президент Володимир Зеленски в ежедневното си видеообръщение, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Бахмут се държи все пак. И въпреки по-голямата част от града да е разрушена от съветските удари, нашите бойци отблъскват непрестанните опити на съветските сили да осъществят прогрес ", сподели украинският водач.

" Соледар също се държи, въпреки че там има още по-големи опустошения и обстановката е доста тежка ", добави Зеленски.

Той приветства размяната на пленници, оповестява Българска национална телевизия. 

Киев и Москва размениха по 50 военни, макар продължаващите сражения. Украйна отхвърля изказванията на Русия, че при офанзива в Краматорск са починали минимум 600 украински военнослужещи.

Според съветското военно министерство, това е отговорът на Москва за украинското нахлуване в Макеевка в новогодишната нощ. Според украинската страна там са починали минимум 300 руснаци, съгласно съветската – 89.

" Тези дни светът още веднъж видя, че Русия лъже, даже когато притегля вниманието към фронта със личните си изказвания. Руски обстрел на Херсон незабавно след Коледа. Удари по Краматорск и други градове в Донбас - съответно по цивилни цели, и в миг, когато Москва приказва за " режим на тишина ". Още съветски закани към Европа и света ", сподели още президентът на Украйна. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР