След отличното и авторитетно съдийство на мача в Белград между

...
След отличното и авторитетно съдийство на мача в Белград между
Коментари Харесай

Кабаков впечатлил УЕФА

След отличното и авторитетно съдийство на мача в Белград сред Партизан и Тракай (1:0) от квалификациите на Лига Европа преди десетина дни, УЕФА още веднъж призна по достолепие българските футболни рефери Георги Кабаков и Мартин Маргаритов. Двамата пловдивчани са получили от съдийския комисар на УЕФА Йорн Вестларсен най-високите оценки за управлението си на срещата, в която те се оправиха безупречно.

Отличните оценки от 8,5 от мача в Белград незабавно им подсигурява нов влиятелен наряд в Лига Европа на следващия ден.

Кабаков е избран да бъде основен арбитър, а Маргаритов – първи асистент-рефер на мача сред холандския Витес (Арнем) и Базел. Другият асистент е варненецът Диян Вълков. Срещата е на следващия ден вечер от 21.00 часа българско време в Арнем. В предходния прелиминарен кръг от Шампионската лига Базел бе отстранен изненадващо от гръцкия ПАОК (Солун).

Нарядът на Георги Кабаков и Мартин Маргаритов в Холандия е следващото им огромно самопризнание в Европа, откакто преди 2 месеца те получиха отлични оценки персонално от комисаря на УЕФА – ирландеца Джерард Пери, за ръководения от тях четвъртфинален мач от младежката Шампионска лига сред тимовете на Тотнъм и Порто (0:2) в Лондон. Преди това, Кабаков и Маргаритов се оправиха безупречно и с други три завързани мача от Лига Европа – сред италианския Аталанта и Аполон (Лимасол), както и Евъртън – Ружомберок и Розенборг – Вардар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР