След освобождаването им от ръцете на ислямистката организация Хамас няколко

...
След освобождаването им от ръцете на ислямистката организация Хамас няколко
Коментари Харесай

Заложници на Хамас за издевателствата, на които били подложени: Изпитвахме глад и ужасяващ страх

След освобождението им от ръцете на ислямистката организация Хамас няколко израелски заложници описаха събитията, при които са били държани в плен. " Всеки ден там е същински пъкъл ", споделя 21-годишната Мия Регев във видеоклип, който беше показан в събота в Тел Авив на протест за взаимност със заложниците, останали в ръцете на терористите, осведоми АРД.

 

" Ужасяващ боязън "

Мия споделя, че непрекъснато е изпитвала „ отблъскващ боязън " и съвсем не е спала от самото начало, до момента в който е била в плен. След освобождението ѝ се е наложило да бъде оперирана поради съществено пострадване на крайници, получено по време на отвличането. 18-годишният ѝ брат Итай Регев декларира, че е бил пленник на Хамас в продължение на 54 дни. " Всеки ден там ти се коства като цяла безкрайност ", споделя той.

 

72-годишната Адина Моше, освободена след 49 дни в плен на Хамас, споделя, че доста от по-възрастните ѝ другари към момента са заложници. " Те са остарели, имат съществени болести и нямат подобаващи медикаменти ". Подобно на други заложници, тя приказва за страшния апетит, който е изпитвала, тъй като съвсем не е получавала храна.

 

" Един ден там е като една седмица "

77-годишната Офелия Ройтман споделя, че първоначално е била оставена сама в продължение на две седмици и е имала възприятието, че полудява. Разпределяла е дребното самун, който ѝ е бил даван, на дневни дажби. " Това ми подсещаше за Холокоста ", споделя тя. Ситуацията на заложниците е непоносима. " Един ден там се усеща като цяла седмица. " Други заложници също приказват, че са били подложени на малтретиране, в това число и на полови издевателства.

 

Много от освободените приканват да се направи всичко допустимо, с цел да бъдат освободени останалите заложници. " Докато те не се върнат - а сърцето ми към момента е там - аз също не мога да се възстановя ", споделя Адина Моше. Тя прикани освобождението на заложниците да стане предпочитано пред военните интервенции.

 

На протест в Тел Авив стотици хора желаеха освобождението на останалите заложници. Демонстрантите, измежду които и родственици на заложниците, държаха плакати с послания като " Върнете ги вкъщи незабавно " и " Те ни се довериха, с цел да ги измъкнем от пъкъла ".

 

" Те желаят възмездие "

Руби Чен, чийто 19-годишен наследник Итай е бил похитен от Хамас, разкритикува дейностите на държавното управление в тирада пред стачкуващите. " Защо не си правят работата? ", попита той. Военният кабинет би трябвало да изясни " какво тъкмо има на масата за договаряния ", сподели Чен.

 

" Изведете ги неотложно, без значение каква е цената ". Протестиращият Йоав Залмановиц упрекна държавното управление, че " не се интересува " от заложниците. " Те желаят единствено възмездие ", сподели той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР