След оспорвано гласуване, Анегрет Крамп-Каренбауер беше избрана за лидер на

...
След оспорвано гласуване, Анегрет Крамп-Каренбауер беше избрана за лидер на
Коментари Харесай

Официално: Анегрет Крамп-Каренбауер е новият лидер на ХДС

След оспорвано гласоподаване, Анегрет Крамп-Каренбауер беше определена за водач на немската Християндемократическа партия, съобщи " Ройтерс ". Тя ще наследи канцлера Ангела Меркел, която 18 години беше на поста.

Конгресът на ХДС в Хамбург беше белязан от прочувствената последна тирада на Желязната лейди на немската политика, която акцентира огромните триумфи, които е постигнала не сама, а благодарение на своите съпаритйци.
Последната тирада на Ангела Меркел като водач на ХДС (СНИМКИ И ВИДЕО) Беше огромна наслада за мен, беше огромна чест, сподели Меркел на делегатите
Крамп-Каренбауер, някогашен министър председател на провинция Саарланд, е от близкия кръг на Меркел и се смяташе за любимец за неин правоприемник.

Това обаче не стана елементарно - победителката получи 517 гласа от 999 вероятни, до момента в който съперникът й - политическият деец Фридрих Мерц, беше подсилен от 482-ма делегати.

56-годишната Анегрет Крамп-Каренбауер постоянно е посочвана като проектант на сполучливи обединения - качество, мощно належащо в днешните действителности на немската политика.

Очаквайте детайлности!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР