След оспорвана надпревара в два кръга, в които Шеф Манчев

...
След оспорвана надпревара в два кръга, в които Шеф Манчев
Коментари Харесай

Шеф Манчев и шеф Шишков предизвикаха кулинари

След оспорвана конкуренция в два кръга, в които Шеф Манчев и Шеф Шишков провокираха най-умелите кулинари в района да премерят сили.

Мирослав Каменаров впечатли и жири, и аудитория с съвършени пилешки гърди на грил. Така 33-годишният мъж стана притежател на купата " Грил-майстор " на Стара Загора в Националния грил шампионат, проведен в границите на най-мащабното грил турне на Lidl и Coca-Cola.

 Снимка 305400

Сред всички искащи да се преборят за купата в районните квалификации, експертното жури бе впечатлено от приготвените бургери от Мирослав Каменаров, Николай Ковачев и Венцислав Попов, както и от апетитните свински ребра на Кирил Диклиев.

Това бяха четиримата участници, позволени до районния край. Всички те бяха мощно стимулирани да се преборят за купата и демонстрираха мощна конкуренция при финалното 90-минутно тестване, сложено им от Шеф кулинарите.

 Снимка 305401

Претендентите разпалваха грил, подготвяха маринати, ястия и гарнитури, под сериозния взор на специалистите. За да затвърдят представянето си на края, всеки от тях трябваше да плейтне своето кулинарно произведение и да се опита да изкуши журито и присъстващите кулинарни почитатели с професионална презентация на приготвеното от него ядене.

Представянето на всички финалисти беше високо оценено от публиката и съществено затрудни експертното жури при избора на любимец. След дълга полемика Шеф Манчев и Шеф Шишков отличиха 1 първо и 3 втори места.

" Грил-партито е обществен феномен. Това, което през днешния ден момчетата направиха, е почтено за професионалната кухня ", споделиха те преди оповестяването на Грил-майстора на Стара Загора, който ще се бори за национална купа и премия от 2500 лева против финалистите от останалите 5 града на 3 септември в София.

Организаторите бяха планували разнообразни атракциони за деца и възрастни, грил демонстрации с водещите кулинарни блогъри Сандра Алексиева и Даниела Колева, както и вълнуващ летен концерт на групите Rewind и " Акага ".

 Снимка 305399

Следващото събитие ще се организира на 30 юли в Русе, самодейностите във Варна, Бургас и Пловдив ще са през август, а кулминационната точка на турнето, както и финалът на Националния шампионат по състезателен грил, ще се проведат при започване на септември в София.

сн.: пиар
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР