След опасния полет на хеликоптер над плаж Градина“ отстраниха началника

...
След опасния полет на хеликоптер над плаж Градина“ отстраниха началника
Коментари Харесай

Хеликоптерът над плаж „Градина“: Частното летище в Приморско е без техника за следене на полети

След рисковия полет на хеликоптер над плаж „ Градина “ отстраниха началника на „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ че Христо Щерионов.

Само bTV разполага и с фрагменти от брода на машината, прелитаща рисково над главите на десетки летовници.

От фрагментите, с които разполагаме, умерено можем да кажем, че полетът е бил рисков не е единствено за хората на плажа, само че и за пасажерите в машината.

Снимка: bTV

Оказва се това не е първия подобен полет за съответната компания, а  във времето на нарушаванията ѝ не е обърнато внимание.

На този декор инспекция на място на екип на bTV откри, че дребното частно летище в Приморско, от което е изхвърчал хеликоптерът, изобщо нямат технология за следене на полетите.

Клиповете от борда са оповестени от дамата, която видяхме провесена от хеликоптера, разпръскващ банкноти над главите на стотици посрещащи първото утро на юли. 

Снимка: bTV

„ Аз съм професионален каскадьор. Всички ограничения по моята сигурност са били взети, тъй че действително това е всичко, което аз мога да кажа “, изясни Александра Драгова.

Това не е първият подобен полет за съответната компания, демонстрира инспекцията на Министерство на превоза. Ето за какво шефът на „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ Христо Щерионов е освободен.

Снимка: bTV

„ Не е обърнато задоволително внимание на тези полети, което значи че това е рецидив. Ние като държавно управление и аз като министър не можем да позволим повече такива обстановки, би трябвало да работим съществено върху контрола “, акцентира министърът.

„ Всеки един, който направи нарушаване, ще бъде глобен по този метод “, акцентира той

Хеликоптерът е изхвърчал от частно летище в Приморско. При тях инспекция няма, споделиха от защитата. Собственикът призна - няма технология за следене на полетите.

Снимка: bTV

„ Той просто литна тук от летището то и не знаехме, че ще прави подобен полет над морето. Ние нямаме съоръжение, с което да го следим на каква височина е. Оттам-нататък нито можем да го забележим, даже в някои случаи, когато е доста ниско, както е бил вероятно доста ниско. Голяма е вероятността и да не го чуем “, уточни притежателят на летището Георги Мънев.

Снимка: bTV

Иначе полетът е опит за реклама на събитие, за което в обществените мрежи уредниците разискват и други рискови прояви.

Собственикът на терена, на който ще се състои събитието през днешния ден изясни, че по какъв начин ще бъде рекламирано то си е проблем на уредниците му.

Снимка: bTV

„ Това което знам от тях е, че могат да се чакат всевъзможни промоции и към съответната - там всеки си носи отговорността “, добави притежателят Лъчезар Захариев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР