След огромния успех на книгата си Мисли и забогатявай, през

...
След огромния успех на книгата си Мисли и забогатявай, през
Коментари Харесай

Да прецакаш Дявола | Наполеон ХИЛ

След големия триумф на книгата си „ Мисли и забогатявай ”, през 1938 година Наполеон Хил написа „ Да прецакаш Дявола ”. Ръкописът на новата книга съдържа изявление с Дявола, изпълнено с дълбоки прозрения за човешката природа. Смятана за прекомерно скандална и спорна, книгата не е оповестена и остава скрита цели 70 години, преди на откри своя път към читателите. По думите на своя създател, „ Да прецакаш Дявола ” дава на хората ключа към пандиза, в който те сами са се заключили.

„ Вярвам, че това изявление съдържа на практика изгоди за всички тези, за които светът е недотам гостоприемно място. Причината да го имам вяра е, че централно място в тази книга, която ми беше „ спусната ”, заема щастието, от което се нуждая и което по този начин добре приляга на моята натура. Имал съм прекарвания с задоволително огромен брой от правилата, упоменати от Дявола, което ми дава увереността, че те работят тъкмо както той твърди. Това ми е изцяло задоволително. Така че предавам ви историята на това изявление с вярата да извлечете от него всички вероятни дивиденти, които биха ви били потребни. Може би ще извлечете най-голяма изгода от него, в случай че приемете Дявола подобен, какъвто той твърди, че е и доверявайки се на неговото обръщение, да употребявате всичко, което ви донесе, без да се главоболите прекалено много с въпроси кой в действителност е Дяволът и дали съществува. Ако желаете моето почтено персонално мнение, ще ви кажа: аз имам вяра, че Дяволът е тъкмо този, за който се показва. ”
Наполеон ХИЛ, „ Да прецакаш Дявола ”

Интервю с Дявола

Въпрос: Разбих тайния код, с който мога да уловя мислите ти. Дошъл съм, с цел да ти задам няколко простички въпроса. Искам да получа от теб директни и почтени отговори. Готов ли си за това изявление, господин Дявол?

Отговор: Да, подготвен съм, само че изисквам от теб да се обръщаш към мен с повече почит. По време на това изявление ти ще ме наричаш „ Ваше Величество “.

В: По силата на какво изисквате послание като към кралска персона?
О: Трябва да ти е известно, че аз управлявам 98% от мозъците на хората в твоя свят. Не мислиш ли, че това ми дава право да се назовавам Величество?

В: Притежавате ли доказателство за това, че съществувате?
О: Да, имам доста такива.

В: В какво се показват те?
О: В доста неща. Ако искаш отговори от мен, ще се обръщаш към мен с „ Ваше Величество “. Някои неща ще разбереш; а някои – не. За да получиш моята позиция върху нещата, ще се опиша самичък и ще поправям неправилната визия, която хората имат за мен и за мястото, което населявам.

В: Това е прелестна концепция, Ваше Величество. Започнете с това къде живеете. След това опишете физическото си тяло.
О: Моето физическо тяло? Е, драги ми господин Тленно творение, аз не владея физическо тяло. Ако имах такова, то безспорно би представлявало спънка и товар по този начин, както тялото е задължение и за вас, хората, които имате тленни обвивки. Аз съм построен от отрицателна сила и пребивавам в мозъците на хората, които се опасяват от мен. Освен това аз ръководя половината от всеки един атом физическа материя, както и от мисловната и физическата сила. Може би ще схванеш по-добре моята природа, в случай че ти кажа, че аз съм негативният заряд на атома.

В: Разбирам какво се каните да кажете. Сега ще ми споделите, че в случай че не бяхте Вие, нямаше да съществуват светът, звездите, електроните, атомите, човешките същества и така нататък Истина ли е?
О: Вярно! Напълно правилно!

В: Добре, в случай че вие управлявате единствено половината от силата и материята, кой ръководи другата половина?
О: Другата половина се ръководи от моята диаметралност.

В: Противоположност? Какво имате поради?
О: Моята диаметралност е това, което вие, човешките същества, наричате Бог.

В: Тогава значи твърдите, че си поделяте властта над Вселената с Бог, по този начин ли?
О: Това не е мое изказване, а безспорен факт. Преди това изявление да завърши, ти ще схванеш за какво изказванието ми е правилно. Освен това ще научиш за какво е належащо то да е правилно и че свят като вашия не би могъл да съществува по различен метод, както не биха съществували и тленни създания като теб. Аз не съм звяр с колеблив език и шипове по опашката.

В: Но вие контролирате мозъците на 98 от всеки 100 души. Вие го заявихте самичък. Кой основава нещастията в тази Вселена, следена в 98 % от Дявола, в случай че не вие?
О: Не съм споделил, че не предизвиквам цялото злощастие по света. Честно казано, аз се гордея с това. Моя работа е да представям отрицателната страна на всяко нещо в това число мислите на твоите тленни събратя. По какъв различен метод бих могъл да реализира надзор върху хората? Моята диаметралност ръководи позитивните мисли. Аз ръководя негативните.

В: Как печелите надзор върху мислите на хората?
О: О, това е елементарно: просто се нанасям в неизползваната част от човешкия мозък. Посявам семената на отрицателните мисли в мозъците на хората и по този начин ги ръководя!

В: Трябва да имате доста трикове, посредством които печелите и държите контрола върху човешкото схващане?
О: За да бъда сигурен във властта си, в действителност разполагам с доста трикове и похвати, посредством които управлявам мислите на хората. Методите ми да много хитри.

В: Продължете и опишете тези хитри способи, Ваше Величество.
О: Едно от най-умните съоръжения, които съм изобретил, с цел да държа мозъците на хората в послушание, е страхът. Аз засявам семената на страха и когато те израстат и дадат плод, аз управлявам цялото пространство, в което те са се развили. Шестте най-силни типа боязън, които употребявам, са страхът от беднотия, страхът от рецензия, страхът за здравето, страхът от загубата на обич, страхът от остаряване и страхът от гибелта.

В: Кой от всички тези страхове Ви служи най-често, Ваше Величество?
О: Първият и последният – страхът от бедността и страхът от гибелта! В едно или друго време от живота на индивида аз стягам обръча или на едното, или на другото. Посявам семената на тези страхове в съзнанието на хората толкоз ловко, че те имат вяра, че това са техни лични мисли. Завършвам задачата си, като ги карам да имат вяра, че аз заставам тъкмо зад портата на този техен живот, с цел да ги санкционира за безконечни времена. Разбира се, никого не мога да санкционира с изключение на в личното му въображение посредством някаква форма на боязън. Страхът от нещо нереално обаче е също толкоз потребен за мен, колкото и действителните страхове. Посявам всички вероятни типове боязън в човешкия разум.

В: Ваше Величество, ще ми обясните ли по какъв начин спечелихте този надзор върху мозъците на хората?
О: Историята е прекомерно дълга, с цел да бъде разказана накратко. Започна преди повече от милион години, когато първият човек стартира да мисли. До това време направлявах мозъците на цялото човечество, само че моите врагове откриха силата на позитивното мислене, посяха го в главите на хората и от този момент стартира моята борба да задържа владенията си. Досега съгласно мен се оправям сносно, изгубил съм единствено 2%.

В: От Вашия отговор разбирам, че хората, които мислят, са Ви врагове. Това вярно ли е?
О: Не е вярно, само че е правилно.

В: Разкажете ми освен това за света, в който живеете Вие.
О: Аз пребивавам където си желая. Времето и пространството не съществуват за мен. Аз съм мощ, която най-добре на вашия човешки език се разказва с думата сила. Любимото ми място във физическия свят, както към този момент ти споделих, е мозъкът на тленните създания. Аз ръководя част от мозъка на всяко човешко създание. Размерите на моето пространство зависят от това какъв брой рядко мисли индивидът и по какъв метод го прави. Както ти загатнах към този момент, не мога да управлявам изцяло човек, който разсъждава.

В: Говорите за своята диаметралност. Какво имате поради с този термин?
О: Моят конкурент управлява всички положителни сили на света като любовта, вярата, вярата и оптимизма. Освен това той ръководи позитивните фактори на естествените закони във Вселената, закони, които държат Земята и всички небесни тела в положение на баланс в техните орбити. Но тези сили са нищо в съпоставяне със силите, които аз държа под надзор в човешкия разум. Разбирате ли, не ме притегля да ръководя звезди и планети. Предпочитам да управлявам човешки мозъци.

В: Откъде получихте силите си и по какъв метод ги умножавате?
О: Силите ми се усилват, когато възприемам менталната мощ на тленното творение, до момента в който то минава през портите на гибелта. Деветдесет и осем от всички 100 души се завръщат на моя транспортен съд след земното си пътешестване и тяхната мисловна мощ се прибавя към моята. Усвоявам силите на всички, които са обладани от каквато и да е форма на боязън. Виждате, че съм много ангажиран – непрестанно приготвям мозъците на хората преди гибелта, тъй че да мога да взема силата им, когато се озоват при мен.

В: Бихте ли ми споделили по какъв начин подготвяте човешките мозъци, с цел да ги контролирате?
О: Разполагам с безконечен боеприпас от способи, с цел да управлявам съзнанието на хората още до момента в който са на Земята. Най-голямото ми оръжие е бедността. Непрестанно деморализирам хората да получават материални богатства, защото бедността ги потиска и им пречи да мислят, а това ги прави лесни жертви. Следващият ми правилен съдружник е разтърсеното здраве. Нездравото тяло отслабва способността за мислене. След това – разполагам със стотици хиляди помощници на Земята, които ми оказват помощ да спечелвам надзор върху съзнанието на хората. Тези сътрудници са непрестанно на мое разположение. Те са във всяка раса, от всяко изповедание, във всяка вяра.

В: Кои са вашите най-големи врагове на земята, Ваше Величество?
О: Всички, които въодушевяват хората да мислят и да работят по своя лична воля, са мои врагове. Такива са Сократ, Конфуций, Волтер, Емерсън, Томас Пейн и Ехбръхам Линкълн. Ти също не ми помагаш изключително доста.

* От „ Да прецакаш Дявола ”, Изд. AMG Publishing

Снимки: ChinatownWiki.com, YouTube

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР