След огромния успех на книгата 13 неща, които психически силните

...
След огромния успех на книгата 13 неща, които психически силните
Коментари Харесай

13 неща, които силните родители не правят

След големия триумф на книгата 13 неща, които душевен мощните хора не вършат Ейми Морин показва справочник за родители, които желаят да
оказват помощ на децата си да развият ментална резистентност. Книгата излиза със знака на ИК Хермес. След големия триумф на книгата „ 13 неща, които душевен мощните хора не вършат “ Ейми Морин показва справочник за родители, които желаят да оказват помощ на децата си да развият ментална резистентност. Стратегиите за образование се базират на дългия й опит като терапевт и приемен родител, както и на научни проучвания.

Те целят създаване на потребни мисловни и поведенчески модели, с помощта на които детето ще може да намира градивни решения на проблемите и да реагира съответно в сложни обстановки. Не можем да предпазим децата си от разочарования и неуспехи, само че можем да ги подкрепим да развият умения да посрещнат почтено такива провокации и да ги преодоляват. Ако обаче превръщате детето си в център на вселената, позволявате му да ви манипулира или пък имате нереалистично високи условия, е време да преосмислите възпитателните си способи. За да отгледате уверени и издръжливи деца, е належащо да избягвате 13-те неща, които душевен мощните родители не вършат, и всекидневно да бъдете образец за подражателство.

Статията „ 13 неща, които душевен мощните хора не вършат “ е оповестена през 2013 година и провокира възторг – прочетена е и е споделена от над 5 0 милиона души. Едноименната ТЕД лекция попада измежду 25-те най-гледани на всички времена, а книгата е преведена на над 30 езика. „ 13 неща, които душевен мощните родители не вършат “ е втората книга на авторката. Ейми Морин е лицензиран клиничен обществен служащ и психотерапевт. Тя е постоянен помощник на Forbes, Inc., Psychology Today и Verywell. През 2013 година публикацията й „ 13 неща, които душевен мощните хора не вършат “ се прев ръща в интернетсензация и е прочетена от над 50 милиона души. Тя става основа за едноименната й книгата, което е преведена на 33 езика и става интернационален бестселър. Морин постоянно гостува в разнообразни медии, като Time, Good Morning America,, Business Insider, където споделя своя опит и потребни препоръки. Лекцията й в TEDx "Как да станеш душевен мощен ", е едно от най-популярните TEDx видеа за всички времена с повече от 11 милиона гледания.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР