След огромния международен успех на „Колибата“ Уилям Пол Йънг се

...
След огромния международен успех на „Колибата“ Уилям Пол Йънг се
Коментари Харесай

Лъжите за Бог, в които вярваме

След големия интернационален триумф на „ Колибата “ Уилям Пол Йънг се завръща с нова книга. „ Лъжите за Бог, в които имаме вяра “ е разтърсващ преглед на огромните легенди и предубеждения, с които подхождаме към Бог. Уилям Пол Йънг е роден в Канада, само че дружно с тримата си по-малки братя и сестра е отгледан от своите родители мисионери измежду първобитно племе в тогавашната Холандска Нова Гвинея (днешната индонезийска провинция Ириан Джая).

По-късно фамилията се завръща в Канада, където татко му е свещеник в голям брой църкви. Преди да постъпи в Канадския древен лицей, Пол посещава повече от 10 разнообразни учебни заведения. Завършва курс по богословие в Уорнър Пасифик Колидж в град Портланд, щата Орегон. Докато живее в Орегон, Пол се среща с Ким и подписва брак с нея. Заедно се радват на Божията берекет, имат шест деца, две снахи, а към този момент и двама внуци. Животът му е изпълнен с голям брой тествания:

полово принуждение, извънбрачна връзка, фалит и загуба на цялото имущество, гибел на близки хора. Но както обича да споделя Уилям Йънг: Фактите могат единствено да покажат какъв е бил животът на индивида, само че неведнъж скриват какъв е той в реалност. Уилям Пол Йънг е създател на международните бестселъри „ Колибата “, „ Кръстопът “ и „ Ева “, които са преведени на повече от 40 езика и от които са продадени над 22 милиона екземпляра. През 2017 година излезе и едноименният филм по „ Колибата “. „ Лъжите за Бог, в които имаме вяра “ е първото нехудожествено произведение на създателя. В него той споделя наученото по неравния път на преосмисляне на личните му теологични схващания.

Книгата предизвика размисъл върху неверните ни показа за Божията същина, втълпени ни не от някого другиго, а от самите нас. В „ Лъжите за Бог, в които имаме вяра “ създателят се пробва да ни помогне да намерим отговорите на въпросите за същността на Бог и да се освободим от страховете и предразсъдъците си. Той ни предизвиква да преосмислим най-разпространените неправилни показа за Бог, като цитира Библията, базира се на теологични източници и споделя занимателни случки. Тази книга няма за цел да постанова строги дефиниции, нито да провокира яростни разногласия. Тя е покана за разговор, апел за преосмисляне на втълпените ни канони. Преди всичко обаче тя е отдадена на безусловната обич.

„ Тази книга не предлага безспорна сигурност. Изследването на „ лъжите “ не води до дефинитивно, безусловно виждане по тематиката. Тук по-скоро става дума за това да усетим усета на по-големите, по-значимите диалози. Всяка глава се отнася до изказване, в което аз в миналото съм вярвал и оттатък което съм минал. Възможно е вие да се идентифицирате с някои, а с други – не. Може да се съгласите или да не се съгласите със заключенията ми. Някои от тези хрумвания евентуално ще ви се сторят надълбоко провокативни, до момента в който други ще ви наподобяват наивни и несериозни. Това е чудото и уникалността на нашите пътища и хубостта на разговора и взаимосвързаността “, споделя Уилям Пол Йън.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР