След официална жалба наяве излезе незаконно гробище, поддържано от свещеник,

...
След официална жалба наяве излезе незаконно гробище, поддържано от свещеник,
Коментари Харесай

Незаконни детски гробове откриха в двор на свещеническа къща в Гърция

След публична тъжба нескрито излезе нелегално гробище, поддържано от духовник, който Църквата беше отстранила преди години поради присъединяване му в скандал. Нелегалното гробище се поддържаше от свещеника в двора му в Каливия. Свещеникът погребва хора от 20 години, през последните две години и деца.

Обективът на телевизионния канал " Стар " направи локално претършуване в двора, установявайки, че гробовете са пръснати към дребна черква наоколо до къщата.

Свещеникът Димитриос Райкос твърди, че това е сякаш остарял метох на Света Гора само че кметът на обл. Саронико, Петрос Филипу прецизира, че това е частно пространство, което не принадлежи на църквата и упорства въпросът да бъде решен от полицията.

Надгробните плочи демонстрират имена и дати от 2020 и 2021 година, а някои гробове са празни.

Според репортажа старокалендарният духовник е бил ръкоположен преди доста години, само че е бил отхвърлен от отговорностите му за към девет години, защото е бил забъркан в различен скандал. Под натиска на почитателите му обаче, расофорът се бе заел още веднъж с дейни действия.

Твърди се, че е купил земята за 100 000 драхми от самопровъзгласила се монахиня, с цел да остане в къщата с тринадесетте си деца.

Нелегалното гробище действа измежду остарели железа и изоставени коли. В началото на лятото е заведено дело пред управляващите, в което се показва, че гробището е разграничено на две елементи. В едната стават погребения на възрастни, а в другата погребения на деца. Свещеникът твърди, че е имал „ право “ да погребва хора.

„ Свещеникът погребва хора от 20 години насам. През последните две години той погребва и деца “, споделя поименно господин Таксиархис Питарас, който е подал жалбата. Неговият юрист Александрос Кацифос акцентира, че са открити и много здравни нарушавания, като става въпрос за " проведен кръг ".

Законът, който е в действие от десетилетието на 1960-те години планува, че единствено общините имат компетентността да дефинират и ръководят гробищата. Погребения на монаси се правят и в манастирите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР