След обявените от САЩ санкции за корупция на бившия депутат

...
След обявените от САЩ санкции за корупция на бившия депутат
Коментари Харесай

Нинова за санкциите: Да се разкрият политическите ментори на този модел

След оповестените от Съединени американски щати наказания за корупция на някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски и на предприемача Васил Божков водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че " такива обвързаности и корупционни схеми не могат да станат без политическа защита ". " Демократична България " пък изиска оставката на зам.-председателя на Бюрото за надзор на СРС Илко Желязков, който е третият глобен по " Магнитски ".

" Истинското следствие би трябвало да покаже тези политически сили и фактори, които сътвориха и поддържаха през годините този модел. Да се стигне до дъно и да се разкрият политическите ментори на този модел ", сподели Нинова пред публицисти.

По думите ѝ дейностите на Съединени американски щати са сериозен принос за битката с корупцията и паралелната страна в България.

" Актът, подписан от президента Байдън, слага за нас три въпроса. Първо, за какво би трябвало Съединени американски щати и все някой различен извън да ни споделя какво да вършим? Очевидно, правоохранителните органи през годините не са си свършили работата, с цел да се получават извън такива наказания. Вторият въпрос е към господин Иван Гешев - на база на тези данни да стартира огромни следствия на посочените случаи за корупция и този път да се стигне до дъно. И третото, може би най-важното, този сигнал, изпратен от Съединени американски щати, не е просто антикорупционен, той е и политически ", сподели Нинова.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР