След обявената протестна готовност гръцките фермери заявиха, че вероятно ще

...
След обявената протестна готовност гръцките фермери заявиха, че вероятно ще
Коментари Харесай

Гръцките фермери са в готовност за блокади

След оповестената протестна подготвеност гръцките фермери обявиха, че евентуално ще блокират пътища, само че не се чака това да стане през днешния ден. Засега няма планувани митинги в регионите до българската граница, съобщи БНР.

В аграрните региони фермерите придвижват тракторите за присъединяване в  първия ден от оповестените митинги. Засега са надалеч от централни пътища, само че обявиха пред медиите, че имат подготвеност да блокират придвижването.

Масово се приготвят за митинги в област Тесалия, като упрекват държавното управление,че не са им изплатени компенсациите от наводненията. Коментират, че отпуснатите през днешния ден 25 милиона евро от Европейската комисия не са задоволителни.

Десетки са тракторите до пътния възел Лариса - Трикала, само че не са на автомагистралата за в този момент. До град Науса също има доста трактори, евентуално е да блокират пътя.

Засега фермерите от пограничните региони с България Серес, Ксанти и Комотини не са декларирали присъединяване в днешните митинги.

Земеделците и животновъдите желаят данъчни облекчения и по-ниски цени на горивата.

Министърът на развиването на селските региони и храните Лефтерис Авгенакис предложи разговор с протестиращите, само че ги упрекна, че работят под въздействие на опозицията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР