След обявената грипна епидемия в област Перник - каква е

...
След обявената грипна епидемия в област Перник - каква е
Коментари Харесай

Грипна епидемие в Перни

След оповестената грипна зараза в област Перник - каква е обстановката в страната? В Пловдив, София, Варна и Благоевград заболелите се усилват., съобщи Нова телевизия.Симптомите на пациентите са кашлица, температура и хрема. От Регионалните здравни инспекции във Варна, Пловдив София и Благоевград регистрират нарастване на заболелите през последната седмица. Най-засегнати са децата и тийнеджърите. Средно за четирите града заболеваемостта е към 120 на 10 000 души.

Медиците поучават, в случай че признаците не утихнат в границите на първите 24 часа, наложително да бъде посетен персоналния доктор. В началото на януари епидемиолозите предизвестиха, че в края на месеца ще има пик на болните от грип. За да бъде оповестена грипна зараза, би трябвало да бъдат регистрирани 200 на 10 000 души.

Заради многото болни в Пловдив се лимитират свижданията в лечебните заведения. Спират детските и женските съвещания, както и имунизациите. За да не се стига до затруднения, значима е предварителната защита.

" Всяка година се случва да ни нападне грип. Няма по какъв начин да избягаме от него. Тази година обаче е малко по-различна. Статистиката сочи, че най-вече болни има през месец януари. Тази година, с помощта на топлото време, грипът стартира по-късно”, разяснява в " Събуди се” доцент Любомир Киров, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари.

" Не всичко, което е вирусно заболяване, е грип. Кашлицата е признак, който за доста болести. Характерното за грипа е, че той настава доста остро и деянията му са доста тежки. Изведнъж висока температура, мощна изнемощялост, липса на вкус, болки по мускули”, разясни доцент Киров.

Той посъветва, когато човек има тези признаци, неотложно да потърси лекарска помощ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР