След обявената частичната военна мобилизация в Русия много руснаци започнаха

...
След обявената частичната военна мобилизация в Русия много руснаци започнаха
Коментари Харесай

Мобилизацията в Русия удря икономиката на страната в болезнена точка


След оповестената частичната военна готовност в Русия доста руснаци започнаха да бягат от страната по всевъзможен метод. Ден след оповестяване на мобилизацията, търсенията в Гугъл за това по какъв начин да изоставен Русия се усилиха, еднопосочните самолетни билети бяха разпродадени и започнаха да се появяват видеоклипове, показващи трафика на съветските гранични пунктове.

Нови сателитни изображения, направени неотдавна от комерсиалната компания за сателитни изображения Maxar Technologies, споделени с Business Insider, демонстрират дълги опашки от коли на пропускателните пунктове по границите на Русия с Грузия и Монголия.

Maxar прави сателитни фотоси на граничния пункт Khyagt на границата на Русия с Монголия на 15 август, преди изказването на Путин, и на 23 септември, откакто беше оповестена частична готовност. Изображенията от септември демонстрират голямо нарастване на трафика на граничния пункт.
 Руснаците бягат от готовност: ето къде, по какъв метод и какъв брой им коства
Руснаците бягат от готовност: ето къде, по какъв метод и какъв брой им коства

Какви дестинации към момента са налични?

Руснаците също се пробват да избягат и във Финландия, която граничи със страната на северозапад.

Според чиновник на финландската гранична защита, над 8000 руснаци са влезнали в страната единствено в неделя, цифра, която е двойно повече от броя, обявена предходната неделя, дни преди известието на Путин за готовност.По думите му доста от пристигналите на границата са на път за други страни. Над 5000 руснаци напущат Финландия единствено е неделя.

Заповедта за готовност планува към един на 100 от дейните служащи в страната да бъдат изпратени на фронта, когато рекордно ниската безработица и изселването на руснаци, бягащи от страната, оставя малко претенденти, които да ги заменят. Това евентуално ще се отрази на така и така нежните финанси на руснаците, оставяйки фамилиите мобилизираните без пари, написа Bloomberg.

" Мобилизацията донесе мощен отрицателен потрес върху потребителските настроения ", разяснява икономистът от Renaissance Capital София Донец. По думите й ще има бездънен спад в търсенето. Тя предвижда, че спадът ще добави към 0,5% към свиването на Брутният вътрешен продукт тази година.

Икономиката на страната работи по-добре в сравнение с се очакваше след широкообхватните наказания. Правителството към момента чака стесняване от към 3% тази година и 1% през идната година, като инфлацията ще бъде много над задачата.

Междувременно Долната камара на съветския парламент неотдавна одобри законодателство, проправящо пътя за бойците, които дезертират, да бъдат изправени пред до 10 години затвор, което е петгодишно нарастване по отношение на предходните санкции. Законодателството може и да се ползва за лица, които се пробват да избегнат новата заповед за готовност, макар че това остава неразбираемо.

Кремъл съобщи през вчерашния ден, че не са взети решения за затваряне на съветските граници на фона на всеобщо изселване на мъже на възраст, подобаваща за готовност.

" Не знам нищо за това. В момента не са взети решения по този въпрос ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Reuters на въпрос за опцията за затваряне на границите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР