След обяд ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа

...
След обяд ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа
Коментари Харесай

Вече са издадени предупреждения за няколко области

След обяд ще бъде най-вече слънчево. Ще продължи да духа сдържан вятър от запад-северозапад, само че последователно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат сред 11° и 16°.

Прогноза за България за 17.11.2023

Атмосферното налягане доста ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца. През нощта ще доминира ясно и съвсем безшумно време. Минималните температури ще са сред 2° и 7°.

Утре преди обяд ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност. След обяд от запад облачността ще се усилва и вплътнява, и ще стартират превалявания от дъжд. До вечерта ще са повсеместни, а тук-там в Западна България и планинските региони количествата ще са обилни.

Жълт код е в действие за предстоящи превалявания е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, София-град, София-област, Кюстендил и Перник.

Преди обяд в източната половина от страната ще духа до сдържан южен вятър и там температурите ще са по-високи. На запад ще е съвсем безшумно, само че по здрач вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него стартира да нахлува леден въздух. През нощта против събота в планинските региони от Западна България дъждът ще минава в сняг. Максималните температури ще са от 10°-13° в Северозападна България до 17°-19° на изток. 

В планините времето ще бъде динамично. Преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд облачността ще се усилва и в масивите от Западна България ще стартират превалявания от дъжд, над към 2000 метра - от сняг. До вечерта ще завали и на изток. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-югозапад, само че по здрач ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува леден въздух.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 4°, само че по здрач бързо ще се намалят. През нощта против събота в планините от западната половина на страната границата на снеговалежа ще се намали доста и дъждът ще премине в сняг. Количествата ще са обилни и в композиция с бурния вятър ще има условия за виелици.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър, най-вече от юг, само че до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Привечер облачността ще се усилва и вплътнява и до среднощ на доста места ще превали дъжд. Максимални температури: 14°-16°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР