След обяд над страната ще преобладава облачно време. На отделни

...
След обяд над страната ще преобладава облачно време. На отделни
Коментари Харесай

Средиземноморски циклон пронизва страната, прогнозите са смразяващи

 След обяд над страната ще доминира облачно време. На обособени места основно в Рило-Родопската област ще превали. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 17°. През нощта против четвъртък в Южна България ще стартират превалявания от дъжд.

През идващото денонощие в България ще се сътвори нова валежна конюнктура, обвързвана с прекосяването на средиземноморски циклон през Гърция и Егейско море. Ще бъде облачно и с повсеместни превалявания от дъжд. След обяд на доста места в Югозападна и Централна България количествата ще са обилни - сред 35 mm и 50 mm, в обособени региони - до 65 mm. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Температурите ще са съвсем без дневен ход и ще са от 5° - 7° в западните региони до 10 - 12 на изток. Привечер в Западна България дъждът краткотрайно ще се примесва със сняг. 

В планините ще бъде облачно и с превалявания най-вече от сняг. Ще се образува снежна завивка. Ще духа сдържан югоизточен, по високите и открити елементи - мощен южен вятър. След обяд в Западна и Централна България количествата ще са обилни и в композиция със мощния вятър ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд. Ще продължи да духа сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето краткотрайно ще отслабне до 2-3 бала.

Почти за цялата страна в действие са жълт и оранжев тод за значителни превалявания. Прогнозата е на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР