След обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно

...
След обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно
Коментари Харесай

Облачно, но почти без дъжд в понеделник

След обяд над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево

През нощта ще има забележителна облачност, само че ще е съвсем без дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София към 8°, е прогнозата на НИМХ.

Утре преди обяд на доста места в низините ще има ниска облачност или мъгла, които последователно ще се разсеят и намалеят и след обяд над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Значителна ще се задържи облачността над крайните северозападни региони, където са вероятни ръмежи. Ще духа слаб източен, в Източна България до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 14° и 19°, в София към 16°.

Това оповестиха за Агенция Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, а след обяд ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 16°-18°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. Значителна облачност ще има преди обяд, основно над масивите от Източна България. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по най-високите елементи на Рила и Пирин до сдържан от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към 6°.

Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месеца. През деня ще се задържи съвсем без смяна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР