След обвиненията, че член на Европейският парламент е заговорничил с

...
След обвиненията, че член на Европейският парламент е заговорничил с
Коментари Харесай

Евродепутати разследват обхвата на руска намеса в работата на институцията

След обвиняванията, че член на Европейският парламент е заговорничил с съветските служби за сигурност, евродепутатите се захващат с следствие на този и други случаи за интервенция оповестява Euronews Bulgaria.

" Ние имаме извънредно сериозна интензивност на разследващи служби на Русия, Китай и други страни, които желаят да трансформират публични настройки посредством потреблението на чиновници, на депутати, на хора на значими, основни позиции – в това число и в разследващи служби на страните членки – които да приготвят почвата за смяна в електоралните настройки ", съобщи евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

" Институцията е обект на опити за въздействие от доста и разнообразни страни. Неслучайно, в „ Катаргейт “ бяха намесени и други страни като Мавритания, Мароко, Алжир. Не е изолирано събитие, Петър Витанов, ПЕС.

" Изглежда, че пипалата на Русия са доста дълги. И тук от доста време приказваме по какъв начин Европейски Съюз би трябвало да бъде предпазен от такива офанзиви – най-много, през своите институции. Изключително обезпокоително е това, което се случва – както в България, по този начин и в Европейския парламент. Ако желаеме да защитим демокрацията си, би трябвало да бъдем в положение да подсигуряваме нейното действие. А когато информацията се изнася от „ кухнята “ на Европейския парламент, терзанията са безусловно съответстващи ", разяснява Илхан Кючук, „ Обнови Европа “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР