След обилните снеговалежи в последните няколко дни, придружени със силни

...
След обилните снеговалежи в последните няколко дни, придружени със силни
Коментари Харесай

ПСС: Има вероятност от лавинна опасност на Витоша

След изобилните снеговалежи в последните няколко дни, съпроводени със мощни ветрове, отрицателните форми на релефа по стената на Витоша са се напълнили със сняг, което значи, че може да има лавинна заплаха по тези места, това предизвестиха от Планинската избавителна работа (ПСС) – Отряд София в страницата си във Facebook.

След изобилните снеговалежи последните няколко дни, съпроводени със мощни ветрове, отрицателните форми на релефа по стената на Витоша са се напълнили със сняг, оповестяват от там.

Това значи, че може да има лавинна заплаха по тези места.

Препоръчваме при разходки на Витоша над хижа Алеко, да минавате единствено по т. нар Зелена писта, последваща относително безвредния зимен маршрут.

Ако въпреки всичко се озовете на стената, избягвайте да минавате под и към въжетата на старите лифтове и влекове, защото там са главните така наречен " дупки ", по които падат лавини и на които не един път сме имали произшествия, някои от които за жалост съдбовни!

Скоро, очаквайте подробна информация за множеството лавиноопасни терени в региона на х. Алеко.

На 12 Декември ще се организира лекция за сигурност в зимната планина. Съвсем скоро ще има събитие с повече информация! 

Следете нашата страница за настояща информация за охранявания от нас регион! 

Aко имате потребност, се обадете на тел 112, откъдето за секунди ще Ви трансферират към Централен Денонощен Пост и дежурен избавител. И не забравяйте планинската застраховка!

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР