След няколко отлагания най-популярният македонски писател, пишещ за младите читатели,

...
След няколко отлагания най-популярният македонски писател, пишещ за младите читатели,
Коментари Харесай

Любимият автор на младите читатели в Северна Македония ще гостува в София

След няколко отлагания най-популярният македонски публицист, пишещ за младите читатели, Горян Петревски,ще се срещне с българските читатели, с цел да показа книгите си „ Марта “ и „ Сама “. Събитието е проведено от изд. „ Изида “ и Културно-информационния център на районен съд Македония в София. В неговата зала – на ул. Оборище 7, на 27 октомври, от 18:30 ч. ще бъде събитието с писателя.

Харесван и от младите, и от възрастните читатели, Горян Петревски е публицист, който добре знае по какъв начин да отгатне тайните на младежите и по какъв начин да опише за нежните им усеща, както и да върне в младостта тези, които към този момент принадлежат към света на възрастните.
 Почетният професор от Ориндж Каунти – Атанас Раденски, показа разказ в София Почетният професор от Ориндж Каунти – Атанас Раденски, показа разказ в София
От Калифорния в София дойде почетният професор от университета в Ориндж Каунти Атанас Раденски. Той показа второто, актуализирано изд...

Затова с романите му „ Марта “ и „ Сама “ израстват няколко генерации македонски читатели. Те са превъзходен образец за това, че и изучаваните в гимназиалния курс книги могат да бъдат четени със пристрастеност и наслаждение. Толкова забавни и вълнуващи са, че в разнообразни моменти от живота си читателят им даже се връща още веднъж към тях и ги препрочита, тъй като са оставили диря в сърцето му. „ Марта “ има до момента 21 издания, които я вършат една от най-продаваните книги в страната.

На първо място, това, което печели читателите на Горян Петревски, е забавният сюжет, в който значимо място заемат загадки, които държат вниманието на читателя:

Ще открие ли Марта кой е татко й? Ще проумее ли тя, до момента в който не е станало прекомерно късно, кое момче я оплита в измами и кое същински я обича?

Ще си отмъсти ли Теодора от „ Сама “ за контузиите, породени й от младежите, трансформирали се в градските наркодилъри? Ще рискува ли за това огромната си спортна кариера, която би я отвела на европейския подиум? Кой е тайнственият Пророк, с който тя си чати и в който последователно се влюбва?
 Любимият създател на младите читатели в Северна Македония е посетител на Алея на книгата в София Любимият създател на младите читатели в Северна Македония е посетител на Алея на книгата в София
Най-популярният македонски публицист, пишещ за младите читатели, Горян Петревски, ще бъде посетител на Алея на книгата в София, която ще се прочие..

Писателят споделя просто и ясно, на езика на младежите и в сходство с виталния им опит.

С неистина, двуличие, зло, машинация, алкохол и дрога се сблъскват героите на Горян Петревски. Но по този начин изстрадват, откриват и схващат какво е обич, достолепие, почтеност и мощ на духа. Преодолявайки компликациите и тестванията, тези герои порастват и се трансформират в зрели хора.

Именно в това е тайната на триумфа на романите на Горян Петревски. Младите читатели по прочувствен метод и чрез литературата получават знание за живота. Възрастните пък с носталгия се придвижват посредством тези романи в младостта си, съпреживявайки още веднъж забравени страсти и случки.

Заповядайте, с цел да се срещнете и да вземете подпис от един от най-четените македонски писатели – по време на специфичното събитие. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР