След няколко часа ще стане ясно дали марсоходът на НАСА

...
След няколко часа ще стане ясно дали марсоходът на НАСА
Коментари Харесай

Марсоходът Пърсивиърънс каца на Червената планета

След няколко часа ще стане ясно дали марсоходът на НАСА " Пърсивиърънс " (Perseverance - " Упорство " ), ще реализира една от най-трудните задания в космонавтиката - кацане на повърхността на Марс с няколко неизвършвани в никакъв случай до момента маневри, съобщи БНР.
След седеммесечен воаяж в открития Космос най-драматични ще са по този начин наречените " седем минути смут ", през които марсоходът ще се спусне на повърхността на Марс през горните пластове на атмосферата: " Ще доближим планетата единствено със силата на гравитацията със скорост от 19 000 километра в час. Трудното е да понижим до единствено няколко благи в час, и по безвреден метод. Това би трябвало да стане независимо за към 7 минути. " Пърсивиърънс " би трябвало да се пребори самичък до момента в който стигне повърхността ", изясни Мат Уолъс от НАСА.
 Подбор за Космоса: Европейската галактическа организация търси астронавти Подбор за Космоса: Европейската галактическа организация търси астронавти
Кандидатстването за нови астронавти за Европейската галактическа организация ще се организира сред 31 януари и 28 април, беше оповестено на видеок...
Вероятността за триумф на задачата е 50 %.
Точката на кацане е в кратерът на Джезеро, който в предишното е предсатвлявал езеро с дълбочина 500 метра, от което е потегляла мрежа от реки. Там учените се надяват да открият във вкаменелостите следи от микробен живот отпреди милиарди години.
" Пърсивиърънс " ще вземе проби от скалите на Червената планета. Две бъдещи задачи през идващото десетилетие ще би трябвало да върнат пробите на Земята. Това ще са с които ще разполага човечеството: " Събирането на тези проби е първата стъпка от една от най-трудните задачи, предприемана в миналото. Тя се пробва да способства за отговор на въпроса, който ни съпътства от доста епохи: сами ли сме във Вселената? ", съобщи Томас Зурбухен, асоцииран админ в дирекция " Научна задача " на НАСА.
" Пърсивиърънс " е оборудван с редица принадлежности, в това число устройство за превръщане на въглеродния диоксид в атмосферата на Марс в чист О2.
 Сондата Hope изпрати първа фотография на Марс, вижте я Сондата " Hope " изпрати първа фотография на Марс, вижте я
Сондата " Hope " ( " Надежда " ) на ОАЕ изпрати първото си изображение на Марс, заяви националната галактическа организация, дни откакто космиче...
" Това ще бъде доста потребно за астронавтите в бъдеще, тъй като по този начин няма да се постанова те да носят огромно количество О2 с тях - както с цел да дишат, по този начин и като гориво, с цел да изоставен Марс ", разясни Кенет Фарли от НАСА.
Миналата седмица в орбитата на Марс навлязоха апарати на Обединените арабски емирства и на Китай, която ще спусне през май или юни марсоход към повърхността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР