След новината за изкарване на автосервизите на светло ни заля

...
След новината за изкарване на автосервизите на светло ни заля
Коментари Харесай

Измами с ремонти на коли: Шофьори се оплакват от майстор с две присъди

След новината за изкарване на автосервизите на ярко ни заля лавина от зрителски сигнали за подправени сервизи. Десетки водачи настояват, че са излъгани от механик с две присъди за работата си.

Преди няколо месеца Ива Каранешева оставя фамилната кола при кварталния занаятчия. Освен съответния проблем, монтьорът намира още няколко незабавни елементи за замяна. Ива и брачният партньор ѝ заплащат 2000 лв. за ремонт, който трае 2 месеца.

„ Оказа се, че той безусловно нищо не е пипнал по нея. Както споделиха хората от другия сервиз, една гайка не е отвил, макар че той твърди, че безусловно всичко е сменено”, изяснява Ива.

Васил Здравков платил единствено 230 лв. за ремонт. Такъв обаче също не получил. „ Започна се: Върни парите, ще ги върна. Понеделник, четвъртък, събота, петък, търкаля се във времето”, споделя Васил.

Намираме монтьора Дамян Радев пред дома му, където пострадалите оставяли колите си за ремонт. „ Аз поправки не върша. Да виждаш някъде сервиз? Нямам”, безапелационен е той.

Твърди, че е бил правилен към клиентите си и че е оклеветен.

„ Аз каквото е трябвало съм написал. Те са си подали жалбата, дал съм обянения и това е, друго не мога да кажа. Лични претекстове са, няма какво да се пазя, аз не се усещам отговорен, с цел да се защитавам”, акцентира Дамян Радев.

Пред къщата на монтьора има няколко спрени автомобила. Той твърди, че са на негови другари, само че съгласно пострадалите са на новите му клиенти.

Дамян Радев има две присъди – условна за елементи, които не е подменил, а са му платени, и санкция за кражба – за част, взета от кола, която ремонтирал.

В полицията сега са подадени няколко десетки тъжби против него и е формирана нова инспекция.

Ива приканва институциите по-скоро да извадят майсторите на ярко. „ Масово по сервизите разпознават проблеми, които не са действителни, с цел да накарат хората да си сменят елементи, които изобщо не са за смяна”, показва тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР