След новината, че европейските шампионки по бадминтон сестри Стоеви ще

...
След новината, че европейските шампионки по бадминтон сестри Стоеви ще
Коментари Харесай

Челен сблъсък: Сестри Стоеви срещу председателя на федерацията по бадминтон

След новината, че европейските шампионки по бадминтон сестри Стоеви ще спрат да се състезават поради неодобрение от федерацията, двете страни седнаха една против друга, с цел да се опитат да разрешат разликите.

„ Ние сме от дълги години разочаровани от Българска федерация по бадминтон. Отказваме се от Европейските игри, Олимпиадата и международни шампионати. Не сме споделили, че ще играем за друга страна. Това са думи на господин Володя Златев. Най-различни неистини се изсипаха по наш адрес преди да се приберем в България ”, разяснява в студиото на „ Здравей, България ” по Нова телевизия Стефани Стоева.

По думите й когато те печелят, техният труд се омаловажава. „ Тази година ние сме с европейска купа – първата и единствена за българския бадминтон. На нас ни се сподели, че за тази година ще получим единствено 10 000 лева за цялата година, а ние имаме шампионати в Азия, които ни костват доста повече. От началото на годината ние сами си ги плащаме. Разбираме, че е имало пари, които поименно са отпуснати, само че не са достигали до нас ”, уточни още Стефани.

„ За предходната година са получили над 100 000 лева финансиране. Адмирирам инспекцията на министерството. Отворени сме за експертизи и инспекторати, с цел да видите какви са нещата. Миналата година има планувани за тях 39 000 лева, ние тази сума сме я утроили. Тази година има планувани 60 000 лева Към момента са преведи 42 989 лева Аз неприятна дума за Стефани и Габриела няма да кажа, аз ги почитам надълбоко ”, разяснява Володя Златев.

„ Проблемът не е от в този момент. Проблемите не са спирали. Никога не сме ги казвали намерено, постоянно сме гледали тези неща да не се споделят, с цел да се откри метод да се развият нещата. От 2015 година разбрах за техните проблеми тук. За страдание, има доста страдащи. Успях да се осъществявам и съм над това равнище, оказвам помощ на български, а и освен на български спортисти във Франция. Никога не сме говорили намерено за проблемите. Опитвали сме да не се споделят тези неща ”, уточни треньорът на сестри Стоеви Михаил Попов.

Целия диалог сред двете страни можете да видите ТУК.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР