След необичайно студеното за началото на май време тази сутрин,

...
След необичайно студеното за началото на май време тази сутрин,
Коментари Харесай

И слънце, и дъжд в четвъртък

След извънредно студеното за началото на май време тази заран, през днешния ден оптималните температури се покачиха значително, спрямо през вчерашния ден. 26 градуса във Видин, 24 в Русе, в София 19 °.

До сутринта облачността в цялата страна, като се изключи Североизточна България, ще намалее. Минималните температури на следващия ден ще са сред 5° и 10°, а оптималните - сред 19° и 24°, по Черноморието - сред 15° и 17°. Преди обяд над Западна и Централна България ще е слънчево, само че през втората половина на деня тук-там, основно в планинските региони, още веднъж ще има валежи, съпроводени и от гръмотевици. Вятърът ще е сдържан, от изток-североизток.

Превалявания ще има на следващия ден и на морския бряг. Вятърът ще е сдържан, от североизток, а вълнението на морето ще е едва.

И в планините в следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има слаби превалявания от дъжд, съпроводени тук-там и от гръмотевици, а по-най-високите елементи ще превалява сняг. Ще духа сдържан вятър с посока от север-североизток.

Под въздействие на африкански циклон към Централното Средиземноморие с южен вятър ще придвижва по-топъл въздух, с централизация на прахуляк от Сахара. Ще се покачат температурите и на Балканите, изключително в западната половина от полуострова.

У нас, в празничния петък, 6-и май, оптималните температури ще бъдат от 16° в източните региони до 26° в западните. Ще доминира слънчево време, а следобедни превалявания и гръмотевици ще има основно в Западна България. В събота и неделя ще е най-вече слънчево, само че още веднъж не са изключени изолирани превалявания, на повече места през първия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР