След наводненията от проливните дъждове в Турция и Гърция има

...
След наводненията от проливните дъждове в Турция и Гърция има
Коментари Харесай

Потопът в Турция и Гърция: Атина отчете най-обилните дъждове, откакто се водят регистри

След наводненията от проливните дъждове в Турция и Гърция има починали и изчезнали хора. Десетки бяха евакуирани. Водата аргументи вреди за десетки хиляди. Според управляващите в Атина това са най-обилните дъждове, откогато се водят регистри в страната.

Най-малко седем души са починали при наводнения в Северозападна Турция, провокирани от проливните дъждове в страната. Петима души са починали, а един е липсващ в провинция Къркларели, покрай границата с България и Гърция, откакто десетки къщи са били наводнени.

Властите оповестиха, че още двама души са починали, а 31 са били ранени в северните квартали Башакшехир и Кючук чекмедже в Истанбул. Министърът на вътрешните работи Али Ерликая съобщи, че интервенциите по търсене и избавяне не престават и даде обещание финансова помощ на фамилиите в засегнатите от наводненията региони. А Железопътен митнически пункт в Истанбул също е бил наводнен.

 

 
Около 11 часа нощес, заради интензивните превалявания потокът тук преля. Водата заля и нашите паркинги и колите ни бяха наводнени. В камионите ни има вода чак до равнището на моторите. Опитваме се да ги почистим.
Сюлейман Киликаслан, водач на камион

Загинали хора има и в Гърция. Най-малко трима души са умряли, а четирима са изчезнали след наводнения в домове и предприятия. Разрушена е инфраструктура в Централна Гърция. От понеделник насам бурята " Даниел " провокира свлачища, унищожи мост, аргументи сриване на електрически стълбове и отнесе десетки коли.

Това се случва дни откакто в северната част на страната затихна двуседмичен гибелен горски пожар. Тялото на стара жена беше открито покрай крайбрежна община в южната част на Пелион, покрай пристанищния град Волос. Мъж е бил блъснат от автомобил в региона на Кардица, с което броят на починалите вследствие на тежките метеорологични условия в Гърция е повишен на трима. По-рано един мъж почина, откакто се срути стена.

Около 94 жители бяха преместени на безвредно място, откакто пороен дъжд повреди част от старешки дом. Властите в страната обявиха, че времето е било най-екстремното във връзка с преваляванията, откогато се водят регистри.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР