След насилието Дебора получи 400 шева. Първоначално 26-годишният Георги е

...
След насилието Дебора получи 400 шева. Първоначално 26-годишният Георги е
Коментари Харесай

Дебора, която получи 400 шева: Вече съм много изнервена, искам справедливост

След насилието Дебора получи 400 шева. Първоначално 26-годишният Георги е арестуван за 72 часа, само че след обжалване е пуснат от ареста без никаква мярка и с претекста, че вероятно осъщественото от него е " лека телесна щета ". През август 2023 година обаче в нова експертиза провалите по момичето бяха избрани не като " лека телесна щета ", а като " междинна, в това число и с заплаха за живота ". 

Според специалистите заплахата Дебора да загуби живота си, е била действителна .  

На въпрос дали е претърпяла шока, през днешния ден в съда Дебора отхвърли да разяснява.

Младата жена дойде в съда, подкрепена от близки и родственици, заяви.

Делото против обвинения Георги Георгиев от Стара Загора към момента е на фаза разпоредително съвещание, защото два пъти беше отлагано. След като всички съдии в Стара Загора си направиха отказ, то беше изпратено в Пловдив от Върховен касационен съд. На последното съвещание на 27 март юристите на Георгиев не се явиха в съда. Командированите обвинители от Районната прокуратура в Стара Загора показаха, че доста бързо са изпълнили напътствията на съда и са " ремонтирали " обвинителния акт против Георги. Те показаха мнение, че към този миг няма нови условия, които да постановат смяна на мярката му за неотклонение от " задържане под стража " в по-лека.

Днес всички страни по делото " Дебора " се явиха в правосъдната зала в Пловдив и започнаха пледоарии по процедурата, заяви. 

В началото на разпоредителното съвещание стана ясно, че Дебора е подала молба за частно обвиняване, само че на този стадий не е предявила финансов иск. Молбата й бе призната от съда и по този начин тя беше конституирана като частен обвинител. След това съдът даде ход на разпоредителното съвещание, което се организира при закрити врата. 

В началото юристите на Георги Георгиев желаеха част от делото да се върне назад в Стара Загора, където локалният областен съд да гледа мярката му за неотклонение в по-лека. Според отбраната, насочвайки делото в Пловдивския областен съд, Върховен касационен съд не е посочвал, че мярката на Георги би трябвало да се гледа тук. Напротив, тази част от досъдебното произвеждане е подсъдна на магистратите в Стара Загора, считат юристите. Затова те желаеха през днешния ден съдът да не дава ход на делото, а произнасянето по мярката на Георги Георгиев да се състои в Старозагорския областен съд.

Самият той упорства за смяна на непрекъснатото му задържане в ареста в по-лек режим. След малко съвещание обаче, съдът отхвърли този опит на отбраната за отсрочване на процеса. Така делото се чака да продължи в разпоредително съвещание.

Спрямо Георги Георгиев са повдигнати три обвинявания - за побой, обезобразяване на момиче и опасност за ликвидиране. За тях той може да получи до 10 година затвор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР