След напоителни дебати Общинският съвет реши да бъде монтирана модулна

...
След напоителни дебати Общинският съвет реши да бъде монтирана модулна
Коментари Харесай

Ще стане ли надписът Аз обичам Бургас любимо място за снимка на гостите на града?

След напоителни диспути Общинският съвет реши да бъде инсталирана модулна структура с надпис " Аз обичам Бургас " на пл. " Царица Йоана " или по-популярен като площада до Гарата. Идеята е тя да стане обичано място за фотоси на гостите на града, предава кореспондент на Burgas24.bg .

Първоначално бе препоръчано оборудванията да бъдат две – до автогара " Юг " и до Пантеона в Морската градина, само че втората позиция отпадна, заради дребен бюджет. Сумата, която ще бъде вложена в построяването на структурата, ще бъде в размер на до 20 хиляди лева – за нейното планиране, направа и слагане. Ще бъде отправено предложение към учебни институции за присъединяване в направата и монтиране на структурата.

Общинският консултант Ангел Божидаров дефинира концепцията за банална. " В няколко града у нас има такова нещо – не сме истински. Дори в Европа по павилионите със сувенирит с надпис " Аз обичам еди-кой си град " понижиха, уточни Божидаров. Той бе безапелационен, че докладната бележка би трябвало да бъде повдигнат монумент на свети Николай Чудотворец.   

Колегата му от ГЕРБ Веселин Пренеров се съгласи, че построяването на скулптура на настойника на Бургас е добра и в закачлив звук продължи " Ако се инсталира на мястото на Альоша, това би ни вкарало в Книгата на Гинес като най-високата скулптура на светеца ".  

Берданков отбрани докладната си като посочи, че доста жители упорствали да има сходна атракция. Той предложи надписът да е на латиница, с цел да бъде различим за чужденците. Това обаче не бе утвърдено от съветниците.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР