след нападението на Хамас срещу Израел на 7 октомври. Това

...
след нападението на Хамас срещу Израел на 7 октомври. Това
Коментари Харесай

САЩ продължават преговорите за връщането на заложници от Газа

след нападението на Хамас против Израел на 7 октомври. Това заяви в неделя съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан пред ABC. 

Съединени американски щати договарянията по освобождение на заложници, за които се счита, че са арестувани от групировката " Хамас " в Ивицата Газа.

" В момента се водят договаряния с присъединяване на израелците, катарците и ние, Съединените щати, също сме интензивно ангажирани в това, тъй като желаеме да сме сигурни, че ще върнем вкъщи тези американци, които са взети за заложници, както и всички останали заложници. ", съобщи той. 

Съливан сподели, че президентът Джо Байдън " няма да се успокои ", до момента в който всеки пленник не бъде освободен. Той сподели, че не е ясно какъв брой души са арестувани от Хамас. израелците дадоха. Но не знаем какъв брой от тях са към момента живи ", сподели Съливан.

Коментарите идват откакто " Хамас " съобщи, че прекратява договарянията за заложници поради дейностите на Израел в обсадената болница ал-Шифа в Газа. В събота Световната здравна организация заяви, че е изгубила връзка с хората в болничното заведение, където повече от 30 бебета са измежду болните палестинци, хванати в капан от боевете.
 Втората по величина болница в Газа спря работа Обновена
Втората по величина болница в Газа спря работа

Израел твърди, че нападна " Хамас " и се стреми да понижи вредите за цивилните

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху изрази подозрения по отношение на бъдещето на Ивицата Газа, заявявайки, че палестинската власт в настоящия си тип не би трябвало да поема контрола над крайбрежния анклав .

Израел се зарече да унищожи палестинската формация " Хамас ", която ръководи Газа, след изненадващото нахлуване на 7 октомври и стартира пълномащабни интервенции в територията против ръководещата го палестинска формация.

Въпреки това все още не се дискутира кой ще ръководи анклава , откакто спорът завърши, като се споделя единствено, че Израел ще поддържа цялостната сигурност.
 Нетяняху: Сегашната палестинска администрация не би трябвало да ръководи Газа
Нетяняху: Сегашната палестинска администрация не би трябвало да ръководи Газа

Има и подозрения, че възрастният палестински президент има задоволително престиж да ръководи анклава

анклава след войната, а държавният секретар Антъни Блинкън предходната седмица сподели, че администрацията на Газа би трябвало да бъде обединена още веднъж с близкия Западен бряг, елементи от който се ръководят от Палестинската власт (ПА), доминирана от партията " Фатах ", която води своето начало от Организацията за избавление на Палестина (ООП), основана от Ясер Ярафат.

Палестинският президент Махмуд Абас сподели в петък, че ПА може да играе бъдеща роля в ръководството на Ивицата Газа, само че Нетаняху уточни късно в събота, че не желае актуалните ръководещи на ПА да поемат контрола върху Газа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР