След нападението на фенове на Левски в Скопие, двубоят между

...
След нападението на фенове на Левски в Скопие, двубоят между
Коментари Харесай

След футболната агресия в Скопие - как ще се отрази на предстоящия мач в София?

След нападението на почитатели на " Левски " в Скопие, дуелът сред „ Левски “ и „ Шкупи “ у нас ще се играе без гостуващи почитатели. Инцидентът в РСМ и връзките София-Скопие разясниха в студиото на " Денят стартира " Ясен Тодоров - зам.-директор на Национална следствена служба и Петър Колев от " Граждански демократически съюз " в Северна Македония.

Според Петър Колев политиката на борба към България и антибългаризъм е държавна политика в РСМ и политическият хайлайф в страната непосредствено или косвено е подвластен от Белград.

" Сега е пристигнал моментът, в който Македония би трябвало да откри вътрешни сили и кураж, да направи нужните крачки, с цел да не отпадне от борда по пътя си към евроинтеграцията. Стана ясно и от посланията от Европейска комисия, и от министрите на външните работи от НАТО, че в случай че Македония не извърши поетите задължения към Европейски Съюз и България, ще изпадне в изолираност. Проблемът е в Скопие и решението може да пристигна единствено от Скопие ", сподели Колев.

Заяви, че е извънредно сюрпризиран от това, че македонският президент дружно с министъра на вътрешните работи на РСМ са били на посещаване в Сърбия, където дружно с Вучич са отбелязали Илинденското въстание (както го назовават в РСМ)

Ясен Тодоров се съгласи, че ключът е в държавната политика.

" Защото философията на футболния клуб " Левски " и на футболните клубове от Македония е радикално друга. Левски е знак на устрема на индивида към независимост, а държавната политика на днешна Македония се крепи само на основата на антибългаризма и това сплотява общностите вътре, което е доста притеснително ", сподели Тодоров.

Той цитира думи на Колев, съгласно който нападението над нашите почитатели са обособени изолирани, хулигански прояви, инспирирани целеустремено, защото като цяло албанците в РСМ са добре настроени към България.

Ключовият въпрос е по какъв начин са стигнали нашите коли в този албански квартал, попита Колев и отговори, че македонската полиция е дала разпореждане да минат тъкмо от там, където нашите почитатели бяха нападнати.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР