След намесата на професионален домоуправител собственичка на апартамент във Велико

...
След намесата на професионален домоуправител собственичка на апартамент във Велико
Коментари Харесай

Некоректен собственик може да загуби апартамента си във Велико Търново

След намесата на професионален домоуправител собственичка на апартамент във Велико Търново може да се раздели с дома си поради неплатени отговорности. Освен към етажната благосъстоятелност, дамата има задължения и към кредитни институции. Подобен казус се случва за първи път в града.

Велико Търново

Преди две години ръководството на етажната благосъстоятелност поема професионален домоуправител. При проверка на касата съседите откриват, че липсват общите пари в размер на 3 500 лв.. Те били събрани от някогашната домоуправителка, която е главният дебитор във входа. Опитали се да я склонят непринудено да възвърне парите, само че без резултат.
Христо Данев - професионален домоуправител: След към година и половина опити не успяхме по различен метод да реализираме съглашение и трябваше да предприемем правосъдни дейности. Магдалена Недялкова - комшия: Тя непрекъснато желае пари от този, от оня. Един -два пъти ми е желала пари.
Бившата домоуправителка не пожела да застане пред камерата ни, само че сподели, че това, което се случва е подмолно, защото предходната година е издължила на етажната благосъстоятелност общо 2 600 лева, за което имала документи. Не отхвърли, че има задължения и към кредитни институции.Жената е със запор на банковата си сметка и забрана на недвижимия парцел.

Професионалният домоуправител и останалите кредитори упорстват за обществена обмен на жилището й. Насрочена е и дата за списък на парцела.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР