След налагането на ембарго върху руските енергоносители Вашингтон е изправен

...
След налагането на ембарго върху руските енергоносители Вашингтон е изправен
Коментари Харесай

Китай: САЩ са в патова ситуация след налагането на ембарго на руските енергоносители

След налагането на ембарго върху съветските енергоносители Вашингтон е изправен пред внезапно повишаване на цените на петрола, а търсенето на друга страна експортьор, която да размени Русия, ще се трансформира в проблем за Белия дом, оповестява РИА Новости, базирайки се на китайския новинарски портал

" Няма да е елементарно за администрацията на Байдън да направи това. А с цел да станат нещата още по-зле, междинните избори са тъкмо „ зад ъгъла “ и обвиняванията в беззащитност са последното нещо, което екипът на президента желае да чуе в този момент ", се споделя в материала.

Според създателя на обявата доставките на нефт от Венецуела наподобяват като най-обещаващия вид за Съединени американски щати. Тук обаче има няколко компликации, споделя той. Южноамериканската страна не добива изкопаеми горива в нужния размер, с цел да компенсира изцяло загубата на съветския експорт.

Трудности могат да зародят и заради външната политика на Съединени американски щати. Предшественикът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън Доналд Тръмп наложи наказания против формален Каракас. Правителството на президента на Венецуела Николас Мадуро упорства за унищожаване на рестриктивните мерки и намерено поддържа Русия, означават китайците.

Иран има потенциал за рандеман на нефт, съпоставим с Русия, само че е бил обиден от опустошителни наказания от Запада, водени от Съединените щати.

Байдън разгласи във вторник възбрана за импорт на съветски енергоизточници. Президентът призна, че поради глобите против Русия цените на бензина в Съединени американски щати ще се покачат. В същото време цените на бензина в Съединените щати към този момент са достигнали рекордно високо равнище.

Служители на администрацията към този момент са почнали договаряния за връщане на Иран и Венецуела назад на пазара на горива, заяви Bloomberg. Тази самодейност обаче среща опозиция измежду републиканските политици в Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР