След началото на епидемията от Covid-19 у нас група млади

...
След началото на епидемията от Covid-19 у нас група млади
Коментари Харесай

Онлайн платформа предоставя на лекари безплатна помощ от психолози и психиатри

След началото на епидемията от Covid-19 у нас група млади запалянковци започват самодейността " Happy Doctors " ориентирана към медиците участващи в битката с пандемията. Тя съставлява уеб основана платформа, посредством която, изложените на ексклузивен стрес медицински служащи, могат да се свържат със експерти, подготвени да им окажат безплатна психична поддръжка с най-високите стандарти в сферата.
Над 35 са психолозите, психиатрите и психотерапевтите, които се включват в плана като доброволци и са подготвени да дадат своя принос в битката с ковид като поддържат своите сътрудници.

Съсловната организация на лекарите застава зад самодейността и се ангажира да я разпространява измежду съсловието.

" Нашата роля е да се грижим за лекарите, за възстановяване изискванията им на труд и поддръжка във всеки един аспект. Подобен план напълно покрива философията ни и подкрепя напъните за реализиране на поставените цели ", разяснява ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров " А когато самодейността идва от толкоз въодушевени, обществено виновни и дейни младежи, можем единствено да изпитваме наслада и да им помогнем ", добави още доктор Маджаров.

" Достигането до медиците е предизвикателство " - споделя Момчил Даскалов, основател и основен мотор на плана - " Представителите на така наречен помагащи специалности като лекари, пожарникари, служители на реда най-трудно търсят поддръжка, до момента в който са отдадени на всички нас. Затова извънредно доста сме признателни на Българския лекарски съюз (БЛС) за съдействието и разчитаме, че с общи старания ще реализираме нашата цел и от ден на ден и повече медици ще се възползват от предоставената им опция. "

Идеята е самодейността " Happy doctors " да се наложи като резистентен план за подкрепяне на медиците и във времето да даде своя принос и за по-добрата грижа към пациентите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР