След на Анелия и статията й за , бях много

...
След на Анелия и статията й за , бях много
Коментари Харесай

Ghriba - марокански сладки

След на Анелия и публикацията й за, бях доста впечатлена и въодушевена. Така, че когато открих една книга за кухнята на тази страна без съмнение си я купих. Днес ви представям рецепта от нея.

Тези дребни сладки, наричани в Мароко Ghriba, са част от съвсем всеки празник. Ghriba се назовават над 20 типа дребни сладки, приготвени от орехи или бадеми. Тъй като даже и там ядките са скъпи, и се внасят най-често от Испания и Франция, от време на време тези сладки се подготвят от сусам даже и единствено от брашно. Като изключим смилането на ядките, сладките лишават не повече от 20 минути.
500 грама орехи + 100 гр цели за декорация.
2 яйца - единствено белтъците
130 гр захар
1/2 ч.л масло
1/2 ч.л канела
1/2 ванилия


Обърнете внимание на орехите и дали нямат някоя останала черупка. В тези 500 грама аз персонално открих 3 късчета от черупката - задоволително да счупим зъб. От орехите отделете към 100 грама такива, които са цяла половинка - те ще се сложат най-отгоре. Орехите смиламе в кухненски робот - по на едро.

В купа слагаме белтъците, прибавяме захарта, канелата и ванилията и разрушаваме до момента в който сместа стане бяла. За разликa от ореховките - тук не вършим белтъците на сняг.

Добавяме смлените орехи и разтопеното масло. С помощта на ръцете оформяме топчета. Върху всяко топче притискаме половинка орехче
Нареждаме ги в тавичка с готварска хартия, която е намазнена леко. Печем във фурната на към 180-200 градуса, за 10-15 минути. Внимавайте да не ги прегорите.



Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР