След мощната експлозия в химически завод провинция Дзянсу, която уби

...
След мощната експлозия в химически завод провинция Дзянсу, която уби
Коментари Харесай

Китай с проверки след поредната смъртоносна експлозия в голям завод

След мощната детонация в химически цех провинция Дзянсу, която умъртви 78 души, Китай разпореди всеобщи инспекции на индустриални обекти. Акцентът на 30-дневните инспекции ще падне върху съхраняването и използването на рискови химикали, съобщи БГНЕС.
Министерството на изключителните обстановки на Китай сподели, че държавното управление " би трябвало изцяло да схване уроците " от детонацията в химическия цех. На службите по места беше заповядано да инспектират " дребни, небогати и безредни " предприятия и да се уверят, че нелицензираните интервенции и неквалифицирани компании са спрени. Предписано беше и въвеждането на съвременни системи за наблюдаване на рисковите химически материали в действително време.
Китай изпитва хронични проблеми с тежки произшествия на работното място и по-големите от тях постоянно водят до огромни инспекции.
След гърмеж на водопровод, който умъртви 62 души в град Циндао през 2013 година, сходна ревизия откри близо 20 хиляди евентуални риска за популацията единствено в газовия и петролния бранш.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР