След множество сигнали от страна на пловдивчани, че масово погребалните

...
След множество сигнали от страна на пловдивчани, че масово погребалните
Коментари Харесай

Хайките в траурните агенции в Пловдив заради погребения по 2...

След голям брой сигнали от страна на пловдивчани, че всеобщо погребалните организации извиват ръцете на своите клиенти и едно заравяне започва от 2 400 лв., шефът на пловдивската старши комисар Йордан Рогачев разпореди незабавна инспекция.



Така полиция, РЗИ и данъчни през вчерашния ден незабавно влязоха в офисите на записаните погребални организации, които работят в града под тепетата. Проверена е счетоводната документи и изрядността при осъществяване на плащанията-дали са издавани касови бележки за осъществяваните услуги. При компаниите с по-големи обороти са вероятни данъчни проверки.

Проверени са и траурните коли, защото условие на Здравното министерство е те да са регистрирани в РЗИ. Агенцията по храните е проверила документите за генезис на предлаганите хранителни артикули, предопределени за раздавки, дали храните са в период на валидност и имат ли нужните документи.

За съпоставяне, преди към година погребенията костваха приблизително по към 1000 лв.. Клиенти се оплакват и от това, че в случай че отидат в траурна организация да купят единствено един венец да вземем за пример, им е отказвано, като е настоявано да се заплати цялостен пакет заравяне.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР