След многогодишното присъствие на пазара и доста голямата популярност, CrossFire

...
След многогодишното присъствие на пазара и доста голямата популярност, CrossFire
Коментари Харесай

AMD се отказва от бранда CrossFire за Multi-GPU

След многогодишното наличие на пазара и много огромната известност, CrossFire си отива. Червените взеха решение да се откажат от това име за установяване на конфигурациите, състоящи се от няколко графични карти, за което свидетелстват измененията, направени в последните API, като да вземем за пример DirectX 12.

Миналата седмица, AMD пусна пакета драйвери 17.9.2, който прибавя поддръжка на голям брой GPU за Radeon RX Vega. Някои хора обаче са забелязали, че в драйверите не се загатва CrossFire. Редакцията на PC World се е свързала с компанията и е удостоверила, че популярният бранд CrossFire просто ще изчезне от пазара.

От AMD са декларирали, че не имат намерение да употребяват този термин в подтекста на комплектите с няколко GPU, защото основно това принадлежи до DX11 приложенията и не се отнася до обстановката с DX12. Както е известно, новият API на Microsoft обезпечава по-надеждната работа на няколко графични карти, само че това повече зависи от разработчика.

Самото решение може да бъде малко необичайно, само че както наподобява, съгласно AMD има смисъл. Между другото, научихме още едно значимо нещо. По-горе упоменатите драйвери дават единствено двупосочна поддръжка на Multi-GPU в игрите. AMD удостовери, че главно внимание ще бъде отделено върху обезпечаването на оптималната продуктивност в новите планове при потребление на две карти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР