След много разговори с родители, учители и директори, добре би

...
След много разговори с родители, учители и директори, добре би
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Детските градини и малките ученици да за започнат присъствено обучение от 12 април

След доста диалози с родители, учители и шефове, добре би било на 1 и 2 април да продължат образователните занятия за цялата страна в електронна среда, а при удобна опция учениците от XII и клас да преминат присъствено от 5 април, съгласно графика си за образователното време. Това споделя Диян Стаматов, ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България (СРСНПБ), и шеф на 119-то Средно учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов " в София.

Пролетната почивка на учениците от I и до XI клас е от 3 до 11 април, в това число. За учениците от XII клас пролетната почивка е от 8 до 11 април, в това число.

Според Стаматов от 12 април би могло да бъдат възобновени присъствено образователните занятия за детските градини, за учениците от първи до четвърти съсловия и за най-малко по три випуска на ротационен принцип , като бъде приложена ротация присъствено за по 5 образователни дни и след тях прекосяване в електронна среда.

Веднага след априлската почивка да бъдат оповестени измененията в изпитното наличие за националното външно оценяване в VII клас и за държавните зрелостни изпити в XII клас, като бъдат съобразени с продължителното осъществяване на образование в електронна среда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР